L'Ajuntament de Palafrugell lidera per tercera edició consecutiva l'organització de les Festes de Primavera després que l'any 2015 l'assumís per problemes financers del Grup de Festes de Primavera i per la dificultat de trobar voluntaris que col·laboressin amb l'entitat a tirar endavant l'esdeveniment. L'alcalde, Juli Fernández (PSC), va manifestar ahir que enguany l'Ajuntament comptarà amb la col·laboració de particulars, sobretot del sector carrossaire. Juli Fernández va manifestar que l'Ajuntament busca la millor fórmula per garantir l'organització de l'esdeveniment, la qual creu que passaria per una de mixta, és a dir, que estigui integrada per l'Ajuntament, per un costat, i la societat civil, per l'altre.

Fernández va donar aquestes explicacions en la presentació ahir del «Primavera a Palafrugell», que aplega les principals activitats que se celebren al municipi durant aquesta estació i que porten, de manera conjunta, més de 100.000 visitants al municipi. Aquestes activitats són Sant Jordi, Flors & Violes, el Míting d'Atletisme que enguany celebra el 25è aniversari, i les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava, que tindrà lloc el diumenge 4 de juny.

Per Sant Jordi, Palafrugell organitzarà de nou la lectura continuada de l'obra de Josep Pla, que en aquesta 14a edició estarà dedicada al Viatge a Rússia. Una de les novetats serà l'estrena de Josep Pla. Terra, vila i mar, un recital amb la veu de Joan Massotkleiner i la guitarra de Toti Soler.

La vuitena edició del Flors & Violes serà del 28 d'abril a l'1 de maig amb un recorregut turístic per una quarantena de patis, espais i carrers de la vila decorats per a l'ocasió.

La tercera de les activitats que s'engloben aquest any sota el nom de «Primavera a Palafrugell» és el míting internacional d'atletisme Palafrugell-Costa Brava que s'organitzarà el 28 de maig. Arran del seu 25è aniversari, s'editarà un llibret que repassarà les diferents edicions des que va arrencar l'any 1992.

Finalment, la 55a edició de les Festes de Primavera, que tenen el punt culminant el 4 de juny amb el Carroussel Costa Brava, Carnaval de Carnavals, un gran espectacle que l'any passat va congregar prop de 30.000 persones durant la desfilada que es va allargar al voltant de cinc hores.