El municipi de Castell-Platja d´Aro ja té vigent, de nou, el POUM aprovat el 2012, però que ara s´ha convertit amb el del 2017. Divendres de la setmana passada, el Diari Oficial de la Generalitat va publicar l´acord de la Comissió Territorial d´Urbanisme de Girona que dona conformitat al text refós del Pla d´ordenació urbanística municipal, després que una sentència anul·lés l´aprovació definitiva i el text refós del document urbanístic aprovat el 2012 perquè a l´aprovació definitiva no s´havia inclòs l´informe de la Comissió de Patrimoni Cultural. Arran d´aquesta resolució judicial, l´Ajuntament i Urbanisme de la Generalitat han hagut de tramitar de nou aquests darrers passos de la tramitació, cosa que va obligar a suspendre la tramitació de plans urbanístics derivats fins que el POUM tornés a ser vigent.

Major seguretat jurídica

La sentència, anul·lació i repetició dels tràmits finals d´aprovació del POUM també tindrà conseqüències sobre algunes modificacions de planejament que s´han fet des d´aleshores amb aquest document. El regidor d´Urbanisme, Josep Maria Solé, ha explicat que en el ple d´aquest mes s´iniciarà la tramitació de sis o set modificacions del planejament que ja s´havien aprovat definitivament abans de l´anul·lació. Solé ha concretat que l´Ajuntament ha pres aquesta decisió per dotar aquests canvis urbanístics d´una major seguretat jurídica.

Una de les modificacions que es tramitarà de nou, ha concretat el regidor, és la que permet que parcel·les qualificades d´ús hoteler incorporin també els hotels apartament. Es tracta de modificacions de planejament que encara no havien generat cap llicència. En canvi, ha afegit Josep Maria Solé, la modificació perquè el solar d´equipaments de la plaça Poeta Sitjà de Castell d´Aro canviés d´equipament educatiu a sociocultural -per a la construcció del centre cívic- no s´haurà de tramitar de nou perquè ja va quedar incorporada en el text del POUM aprovat ara.