L'equip de govern de Palamós (ERC) va retirar, en el ple municipal de dimarts, el punt sobre el projecte de reforma del passeig de les Pites, a petició del PSC i Junts per Palamós. La proposta la van fer els socialistes, que van assegurar que el projecte conté errors, està mancat de rigor i l'actuació no està prevista en els pressupostos d'enguany, entre altres crítiques.

Aquest projecte preveu un canvi d'imatge i millora del passeig de les Pites (ubicat a la zona del Pedró) i construït l'any 1998. Segons va informar el consistori, l'objectiu principal de les obres és poder renovar el paviment actual, que es troba força deteriorat a causa de la seva fragilitat i que dona inseguretat davant les relliscades, ja que el panot s'impregna d'una pàtina d'humitat que el fa molt lliscant. Tots aquests panots se substituiran per uns de nous, d'un material resistent i de superfície porosa.

El projecte s'ha dividit en dues fases, fraccionant el passeig en dues meitats. La primera se situa a la zona més propera al parc del Convent dels Agustins, i la segona fase inclou l'altra meitat, que arriba fins al vial del Port. La primera fase del projecte s'executaria de manera coordinada amb el promotor privat que realitza obres de construcció d'habitatges en aquest sector i que haurà de fer-se càrrec de la substitució de prop de 900 metres quadrats dels panots del passeig que han quedat afectats pel pas sovintejat dels vehicles de gran tonatge que han donat servei a aquests treballs de construcció.

L'obra també inclou zones enjardinades amb la construcció d'una desena de parterres, que tindran una forma irregular, s'ubicaran a la zona central del passeig i es distribuiran al llarg de tot el seu traçat. Aquests elements tindrien un petit mur perimetral construït amb pedra natural i se'ls dotaria amb el necessari sistema de reg.

La primera fase del projecte d'arranjament del passeig té un pressupost d'execució aproximat de 59.000 euros i la segona fase, de 55.000 euros.