Les obres que la Diputació de Girona realitzarà per a millorar la carretera que uneix els pobles de Monells i Corçà obligaran a tallar-hi la circulació durant un parell de mesos, han informat fonts de l'organisme. Com a conseqüència d'això, els vehicles que circulin per la GIV-6701 o vulguin arribar des de Corçà a Monells, ho hauran de fer a través de Cruïlles, a on seran desviats.

El pressupost d'adjudicació de les obres de condicionament és de 508.367,48 euros, les executa Construccions Rubau SA i tenen un termini d'execució de cinc mesos.

L'inici previst de les obres de condicionament de la carretera, que és un tram de la via GIV-6701 -va de Corçà fins a Bordils, passant pels pobles de Monells, Madremanya i Sant Martí Vell- és el proper mes de maig. No obstant això, ja està instal·lada la senyalització que alerta d'obres als conductors que circulen per aquest tram de Corçà a Monells, i que serà efectiva quan aquestes s'iniciïn.

Les obres previstes per aquest tram de carretera contemplen, han informat les fonts de la Diputació de Girona, el seu condicionament amb una calçada de sis metres d'amplada, més un metre per a cada voral, de manera que l'amplada total pavimentada serà de vuit metres. A més, les bermes de complement de la via tindran una amplada de mig metre a cada costat de la carretera.

Amb aquestes obres, la Diputació també millorarà el traçat, de manera que el radi mínim d'una corba que abans era de 60 metres, ara es converteixi en un de 130 metres, cosa que millorarà la seguretat de la carretera per als conductors.

Finalment, el projecte de millora de la carretera entre Monells i Corçà suposarà l'enderroc de dues obres de drenatge transveral i es referan amb una secció hidràulica major, han afegit les fonts de la Diputació.

Com ja s'ha dit, el pressupost pel qual l'obra ha estat adjudicada a l'empresa Construccions Rubau SA supera el mig milió d'euros i la seva execució obligarà a tallar-hi la circulació de vehicles durant un període previst de dos mesos, cosa que obligarà a desviar el trànsit de pas per la localitat de Cruïlles en aquests dies.