L'Ajuntament de Palafrugell vol destinar part del superàvit de l'any 2016 a finançar un seguit d'inversions financerament sostenibles, una possibilitat que està prevista a la llei de Pressupostos Generals de l'Estat 2017, que actualment es troba en fase d'aprovació i que està destinada a aquells ajuntaments que no superin el nivell d'endeutament permès.

D'aquesta manera, Palafrugell disposarà de 3.310.000 euros que podrà destinar a inversions d'aquestes característiques i a la reducció de l'endeutament, que baixaria del 23% actual, després del tancament de la liquidació del pressupost de l'any anterior, han informat fonts municipals.

El consistori té previst destinar aquests recursos d'inversions en elements d'eficiència energètica, la millora de la xarxa d'aigua i en el condicionament del clavegueram (concretament el Pla Director del sanejament de Tamariu), entre d'altres.

Segons l'alcalde de Palafrugell Juli Fernández «aquesta bona salut econòmica que hem aconseguit a l'Ajuntament ens permetrà desenvolupar inversions estratègiques al municipi i pensem fer-ho buscant el consens amb els grups de l'oposició, amb l'objectiu d'establir unes prioritats clares i ben definides».

Al mateix temps, manifesta que «treballarem per tal que aquestes inversions serveixin en la millorar de les condicions de vida dels veïns i veïnes de Palafrugell».

El superàvit d'estabilitat pressupostària arriba després de la liquidació en tots els organismes autònoms (Institut de Promoció Econòmica, Institut Municipal d'Esports, Museu del Suro i Institut de Mitjans de Comunicació) així com el propi ajuntament. El període mitjà de pagament als proveïdors des de la presentació de factura s'ha situat als 32 dies.