L'Ajuntament de Palafrugell ha aprovat una partida de 10.000 euros per reforçar la programació de caràcter cultural i d'oci dins les Festes de Primavera d'enguany. Amb aquesta aportació extraordinària, que s'afegirà a la quantitat econòmica inicial (33.000 euros destinats a activitats i 29.000 euros per als premis, xifres que ja suposaven un increment d'un 19% respecte a l'any 2016), el govern busca l'objectiu de potenciar un dels esdeveniments estratègics del municipi.

L'alcalde, Juli Fernández, ha destacat que «es tracta d'una de les prioritats del mandat pel que fa referència al reforç dels grans esdeveniments de la vila, que ha de permetre mantenir la tradició, la creació de nous públics i acostar les Festes de Primavera al conjunt de la ciutadania; prioritats polítiques que acompanyen la voluntat del Govern de donar més suport i impulsar les iniciatives de cultura i de grans esdeveniments, perquè tots formen part d'un únic ecosistema cultural».

Al mateix temps, afirma que «les Festes de Primavera suposen una de les activitats amb més projecció i reconeixement de la nostra vila, essent-ne el Carroussel Costa Brava el seu eix central, on les colles carrossaires n'esdevenen veritables protagonistes».

D'altra banda, l'Ajuntament de Palafrugell ha signat el conveni de col·laboració amb l'Associació de Colles Carrossaires per a l'organització del Carroussel Costa Brava, dins de les Festes de Primavera d'enguany, en la seva 55a edició.

Un augment de 1.200 euros

El conveni amb la junta de l'Associació estableix la col·laboració entre l'Ajuntament i l'entitat per al desenvolupament de l'esdeveniment i les tasques d'organització, i logística, on l'aportació econòmica també s'ha augmentat en 1.200 euros respecte a l'any anterior.

El conveni amb l'Associació de Colles de Carrossaires de Palafrugell posa a disposició de l'entitat tres naus, situades a la zona de l'Escorxador, per tal que hi puguin desenvolupar la seva activitat i que es destinen a la construcció, per part de les colles locals, de les carrosses que prendran part al Carroussel Costa Brava 2017, el qual tindrà lloc el diumenge 4 de juny.