El Jutjat Contenciós 1 de Girona ha admès a tràmit el recurs interposat per Salvem el Golfet contra el xalet de luxe a la cala de Palafrugell (Baix Empordà). A la denúncia, l'entitat reclama declarar nul·la la llicència d'obres i que es deixi sense efecte el Pla de Millora Urbana. Un pla tramitat, segons Salvem el Golfet, "per augmentar l'edificabilitat, l'ocupació i l'alçada" de la parcel·la on s'hi aixeca el xalet.De moment, però, el jutjat no ha rebut l'expedient que va demanar a l'Ajuntament.

Per això, li ha tramès una diligència reclamant-li per segon cop que aporti aquesta documentació, i advertint-lo que el multarà si no ho fa. L'alcalde, Juli Fernández, assegura que el tràmit s'ha endarrerit perquè es va decidir contractar un advocat extern per dur la defensa jurídica. Ja avança, però, que l'expedient entrarà al jutjat aquest mateix dijous. De moment, el promotor del xalet de luxe encara no n'ha sol·licitat la llicència de primera ocupació.

"Nombroses irregularitats"

L'entitat sosté que el xalet de luxe acumula nombroses "irregularitats". Entre aquestes, esmenta la manera com es va autoritzar l'obra o la manca d'informes preceptius. A més, acusa l'alcalde d'haver donar "un tracte especial" al promotor i li retreu que no hagi complert "els requeriments de la direcció general d'Urbanisme ni les recomanacions del Síndic de Greuges".

"Tramitació supersònica"

Salvem el Golfet, però, critica que "sorprèn la lentitud i el retard" de l'Ajuntament de Palafrugell per trametre l'expedient administratiu al jutjat, davant la "tramitació ràpida, diligent i supersònica" que es vol fer de la llicència de primera ocupació. L'alcalde, que el proper dia 19 haurà de deixar el càrrec per la moció de censura que li van presentar ERC i el PDeCAT, ja va anunciar que les obres del xalet de luxe tocaven a fi, i que el proper pas seria la concessió de la llicència.

En paral·lel, Salvem el Golfet ha entrat un escrit davant la fiscalia, que a finals de l'any passat ja va obrir una investigació d'ofici en relació a l'obra del xalet. A l'escrit, l'entitat s'ofereix per "col·laborar" en allò que faci falta. Tot i la investigació que ja hi ha oberta, Salvem el Golfet diu que ha decidit fer el pas perquè "el conjunt d'irregularitats detectades" és prou greu.