El municipi de Palamós recuperarà la línia de P-3 que no ha tingut aquest curs a l'escola Vila-romà. En els darrers mesos el municipi ho ha reclamat a la Generalitat i, finalment, els Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona han confirmat la recuparació, van informar ahir fonts de l'Ajuntament palamosí. D'aquesta manera, l'administració autonòmica oferirà aquesta línia per al proper curs 2017-2018, que en el cas de l'escola Vila-romà es desdoblarà.

La Generalitat va prendre la decisió de no oferir la línia de P-3 el curs passat argumentant qüestions de baixa natalitat, ja que només es varen matricular 22 alumnes en aquest grup. La CUP va ser el grup municipal que va mostrar el rebuig a aquesta decisió amb més contundència: el setembre de l'any passat va reclamar a Ensenyament que rectifiqués, alhora que va lamentar que «les retallades en educació no responen mai a criteris demogràfics, sinó a prioritats polítiques, com també la justificació de raons de demanda i el dret a decidir escola per part de les famílies».

Aleshores, l'Ajuntament ja havia aprovat una moció per reclamar a Ensenyament que no es perdés la línia o que, en tot cas, es recuperés el proper curs, com finalment passarà. L'argument exposat per la Generalitat per tancar una línia de P-3 era que no arribaven a un mínim de 28 alumnes.

A finals de març, representants polítics palamosins i d'Ensenyament es van trobar de nou per desencallar aquest cas.

En les reclamacions que l'Ajuntament de Palamós plantejava, destacava la necessitat que la Generalitat tingués en compte la fluctuació d'habitants del municipi, motivada per la condició de vila turística, la qual cosa fa difícil establir xifres concretes de matriculacions amb molta antelació.

L'argument municipal es basa en l'indicatiu que especifica que en els darrers mesos s'ha obtingut una alça en el nombre d'infants empadronats a Palamós que fa pensar que per al proper curs es pugui arribar sense problemes a la ràtio necessària. D'aquesta manera, la negociació dels darrers mesos entre les dues administracions, ha fet possible la recuperació del total de vuit línies de P-3 al municipi.