L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un lladre multireincident que s'enfronta a 6 anys de presó per "saquejar" una autocaravana a l'Estartit (Baix Empordà) el 15 d'agost del 2016. El fiscal l'acusa d'un robatori amb força a l'interior de domicili perquè era la residència habitual de la víctima. "Hi vivia", ha afirmat al judici.

El processat, que acumula fins a tres condemnes prèvies per fets semblants, s'ha acollit al seu dret a no declarar i no ha respost les preguntes del fiscal ni de la defensa. Segons el fiscal, entre les onze del matí i les set de la tarda va rebentar una de les finestres de l'autocaravana i va accedir a l'interior. "La va saquejar", ha afirmat el fiscal.

Es va endur un ordinador portàtil, una tablet i 100 euros. La defensa demana l'absolució i sosté que no hi ha proves sòlides que el vinculin amb el robatori.

Els fets pels quals l'han jutjat aquest dijous a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunten al 15 d'agost del 2016.

A l'acusat el van detenir el 29 de setembre i va ingressar a presó l'endemà mateix. Aquest dijous ha arribat, des de la presó, custodiat pels Mossos d'Esquadra. Com que no ha volgut declarar, no donat cap explicació a per què les empremtes de la palma de la seva mà estaven a un dels vidres de l'autocaravana. Segons els especialistes, el tipus d'empremta casa amb haver-se recolzat per fer palanca per violentar el vidre.

El fiscal sosté que és un robatori a interior de domicili perquè era on vivia la víctima. La dona ha explicat que treballa de guia a l'Estartit i que resideix al vehicle, que el va movent però sempre està aparcat al mateix descampat. "És l'únic lloc on deixen aparcar autocaravanes i pernoctar-hi", ha explicat.

La defensa sosté que no hi ha proves sòlides que vinculin l'acusat amb el robatori i demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.