El jutjat reclama a l'Ajuntament de Palafrugell l'expedient del xalet del Golfet

L'adverteix que se'l multarà si no ho fa en un termini de deu dies ?L'alcalde atribueix el retard al fet que la defensa la porta un advocat extern

11.05.2017 | 09:41

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha reclamat a l'Ajuntament de Palafrugell que en el termini de deu dies li entregui l'expedient administratiu del xalet del Golfet. Si no ho fa, adverteix el jutjat, se li imposarà una multa econòmica.

L'alcalde, Juli Fernández, va manifestar ahir que, en principi, el consistori entregarà avui aquest expedient i va argumentar que si no s'havia lliurat encara era perquè l'Ajuntament ha externalitzat la seva defensa en aquest cas, una actuació que requereix una tramitació com a l'administració que ha allargat l'entrega. El batlle va afirmar que «no hi ha hagut la voluntat de no donar-ho, seria absurd».

El jutjat contenciós administratiu número 1 porta la denúncia que ha interposat l'associació Salvem el Golfet perquè s'anul·lin les llicències del xalet. El jutjat la va admetre a tràmit i va demanar a l'Ajuntament que li facilités la documentació de l'expedient. Com que no li va arribar, el jutjat va realitzar el requeriment el 26 d'abril, atorgant aquest termini de deu dies per donar-li compliment.

Per a Salvem el Golfet, «sorprèn la lentitud i el retard a trametre l'expedient administratiu als jutjats per part de l'Ajuntament de Palafrugell enfront a la tramitació ràpida, diligent i supersònica de la comunicació del suposat acabament de les obres».

L'alcalde va respondre que la notificació del requeriment va arribar a l'Ajuntament aquest dimarts, segons li van comentar els serveis jurídics de l'administració palafrugellenca. Fernández va reconèixer el retard i el va argumentar amb els terminis amb els quals ha de funcionar l'administració pública en els seus procediments.

El batlle va explicar que, quan Salvem el Golfet va interposar el recurs contenciós administratiu –la Generalitat n'ha interposat un altre, que es troba en un altre jutjat de Girona–, van decidir externalitzar la representació lletrada del consistori, de manera que no se n'han fet càrrec els serveis jurídics municipals, sinó un advocat d'un despatx.

Juli Fernández va exposar que aquesta decisió va demorar l'entrega de la documentació, ja que primer es va haver de dotar la partida pressupostària i després nomenar el lletrat. Una tramitació, va afegir el batlle, que tota administració pública ha de fer a l'hora de contractar un servei. Així, Fernández va negar que la voluntat de l'Ajuntament fos no entregar l'expedient.

Salvem el Golfet també va informar que, a finals del mes de febrer, es van personar a la Fiscalia de Girona per oferir-se a col·laborar en el procediment i denunciar les presumptes irregularitats comeses. Diari de Girona ja va informar d'aquest interès de la Fiscalia de Medi Ambient pel xalet del Golfet el passat octubre.

L'alcalde va explicar ahir que els Mossos d'Esquadra van rebre l'ordre de la Fiscalia i van demanar a l'Ajuntament que li facilités també l'expedient, cosa que es va fer. No obstant això, ni l'Ajuntament ni Salvem el Golfet han tingut cap novetat procedent de la Fiscalia.

L'associació també interpreta que l'alcalde té «voluntat d'atorgar, de manera urgent i precipitada, la llicència de primera ocupació» al xalet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El còctel Rambo es feia a la platja de Llafranc.
El còctel Rambo tornarà aquest dissabte a la discoteca Les Teules de Pals

El còctel Rambo tornarà aquest dissabte a la discoteca Les Teules de Pals

Carles Bisbe avança que intentarà celebrar la 30a edició d'aquesta mítica festa a la platja de...

Demanaran que es faci un referèndum sobre la festa amb vaquetes a Torroella

Demanaran que es faci un referèndum sobre la festa amb vaquetes a Torroella

El PDeCAt i els independents COET forcen la convocatòria d'un ple extraordinari per debatre...

Bona acollida del Mercat d´Intercanvi de Llibres a Calonge-Sant Antoni

Bona acollida del Mercat d´Intercanvi de Llibres a Calonge-Sant Antoni

Organitzat per les biblioteques del municipi, no descarten preparar una segona edició proximament

Més de 70.000 euros per millorar les tres escoles de Begur

Més de 70.000 euros per millorar les tres escoles de Begur

L'Ajuntament de Begur inverteix 72.988,59 euros en millores dels tres centres educatius del...

L´amo del kebab tancat a Platja d´Aro per la policia nega totes les acusacions

El propietari del kebab de Platja d'Aro que la policia local va tancar fa dues setmanes per...

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

L´incendi d´un remolc al marge de la C-66 a Torrent obliga a tallar la carretera

El foc va afectar 4.000 metres quadrats de vegetació del marge de la via i fins al lloc dels fets...

Enllaços recomanats: Premis cinema