L'Ajuntament de Palafrugell ha incorporat dos agents cívics que tenen com a principal objectiu la sensibilització de la ciutadania sobre la bona convivència i les bones pràctiques cíviques al municipi, realitzant tasques informatives i de recomanació, han informat fonts municipals. Els agents treballaran 30 hores setmanals cadascú, horari que ampliaran aquest estiu per tal de treballar als nuclis de Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu.

Els agents també tenen entre les seves funcions fer de nexe entre els ciutadans i l'Ajuntament, recollint les demandes i aportacions que aquests puguin fer a l'administració en les matèries de les quals s'ocupen.

Els agents cívics depenen directament de l'àrea de Protecció Civil, Mobilitat, Via pública i civisme, i recolliran la detecció de problemàtiques de civisme i convivència. En casos greus o urgents, els agents cívics contactaran telefònicament amb la Policia Local. En altres casos, documentaran les deficiències detectades, que seran derivades a les àrees municipals corresponents per a la seva resolució.

Les tasques principals dels agents cívics se centraran en el control del bon ús i ordre a la via pública, detectant problemàtiques en matèria d'utilització dels contenidors de deixalles o brutícia en llocs públics, desperfectes en mobiliari urbà o senyalització, ús correcte de les bicicletes a la via pública, infraccions en matèria de tinença d'animals, comportaments incívics, accidents, fogueres, talls d'enllumenat públic, fuites greus d'aigua, entre d'altres.

Els agents cívics han començat a realitzar tasques informatives sobre la campanya de recollida de mobles i trastos vells que està desenvolupant l'àrea de Medi Ambient, on trucant al telèfon gratuït 900 100 810 s'acorda un dia i lloc per dipositar el moble o trasto i aquest es recull sense cap cost.