L'Audiència de Girona va jutjar ahir un lladre multireincident que s'enfronta a sis anys de presó per saquejar una autocaravana a l'Estartit el 15 d'agost del 2016. El fiscal l'acusa d'un robatori amb força a l'interior de domicili perquè era la residència habitual de la víctima. «Hi vivia», va afirmar al judici.

El processat, que acumula fins a tres condemnes prèvies per fets semblants, va acollir-se al seu dret a no declarar i no va respomdre les preguntes del fiscal ni de la defensa. Segons la fiscalia, l'acusat va trencar una finestra del vehicle i, un cop dins, va regirar tot l'interior. Es va endur un ordinador portàtil, una tablet i 100 euros. La defensa demana l'absolució i sosté que no hi ha proves sòlides que el vinculin amb el robatori.

El fiscal acusa el presumpte lladre d'un robatori amb força a l'interior de domicili amb una agreujant qualificada de reincidència. L'home acumula fins a tres condemnes prèvies: dos anys de presó per un robatori amb força a casa habitada, un any i mig pel mateix delicte i dos anys més per un robatori amb força.

Els fets pels quals va ser jutjat ahir a la secció tercera de l'Audiència de Girona es remunten al 15 d'agost del 2016. Segons el fiscal, entre les onze del matí i les set de la tarda va rebentar una de les finestres de l'autocaravana i va accedir a l'interior. «La va saquejar», va afirmar el fiscal.

Després de regirar tot l'interior, es va endur un ordinador portàtil, una tablet, una cartera i 100 euros que hi havia a dins. Els efectes sostrets tenien un valor pericial de 461,60 euros i reparar el vidre va costar 85 euros.

Empremta al vidre

A l'acusat el van detenir el 29 de setembre i va ingressar a presó l'endemà mateix. Aquest dijous va arribar, des de la presó, custodiat pels Mossos d'Esquadra. Com que no va voler declarar, no va donar cap explicació a per què les empremtes de la palma de la seva mà estaven a un dels vidres de l'autocaravana. Segons els especialistes, el tipus d'empremta casa amb haver-se recolzat per fer palanca per violentar el vidre.

El fiscal sosté que és un robatori a interior de domicili perquè era on vivia la víctima. La dona va explicar que treballava de guia a l'Estartit i que resideix al vehicle, que el va movent però sempre està aparcat al mateix descampat. «És l'únic lloc on deixen aparcar autocaravanes i pernoctar-hi», va explicar.

La defensa sosté que no hi ha proves sòlides que vinculin l'acusat amb el robatori i demana l'absolució. El judici va quedar vist per a sentència.