Ni l'Alcaldia ni l'àrea de Cultura. Aquest és el resultat que l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), veu que els quatre regidors del PDeCAT han obtingut amb la moció de censura i el govern que han pactat amb ERC. Precisament, les dues àrees van ser motiu de polèmica aquest any entre l'alcalde i el portaveu de CiU, Albert Gómez (del PDeCAT), mentre va ser al govern: la primera, perquè Fernández va posar en dubte la cessió del càrrec d'alcalde a Gómez com estava pactat pel darrer any de mandat; i la segona, perquè el batlle volia que el socialista Xavier Rocas assumís l'àrea de Cultura -en mans de CiU- perquè no rutllava, i Gómez volia portar-la ell.

Gómez ja va manifestar la setmana passada que l'Alcaldia no s'havia debatut -serà per al republicà Josep Piferrer- perquè les circumstàncies eren unes altres i perquè no volien tres alcaldes en un mandat. No obstant això, Fernández va insistir amb aquest tema i va advertir al PDeCAT que «entrega el poder a ERC, que durant dos anys s'han dit de tot».

El batlle va destacar el que entén com una altra incongruència de PDeCAT, ara sobre el model de ciutat: «Durant sis anys han estat amb el model de poble del PSC, i ara se'n van al d'ERC. Això vol dir que, o bé el PDeCAT no té model de poble, o que els del PSC i ERC estan molt a prop»

En definitiva, Fernández conclou que la moció de censura està plantejada amb l'únic objectiu d'«aconseguir el cap d'en Juli». Alhora que està convençut que ERC i els regidors del PDeCAT ja havien tingut converses abans que els convergents sortissin de l'equip de govern del socialista.

El batlle també ho veu com un «frau de llei» ja que els regidors del PDeCAT parlen en nom d'aquest partit, quan en realitat són membres del grup municipal de CiU, al qual es mantindran fins que passi la moció de censura perquè, si haguessin canviat de grup, no l'haurien pogut firmar. En aquest sentit, Fernández creu que un cop Piferrer sigui alcalde, el grup municipal de CiU es dissoldrà i formaran el de PDeCAT.