L'home que va matar el veí a Palafrugell va assegurar ahir que les denúncies que havia interposat contra ell abans del crim «no van solucionar» el conflicte. En el segon dia del judici, l'acusat, José Gamero, va afegir que la policia no va ajudar-lo «gens» i va remarcar que de les diferents denúncies que va presentar, només una va acabar amb una condemna per a la víctima, José Antonio González (que va haver d'indemnitzar-lo).

En la seva declaració, Gamero va subratllar que el dia del crim, el 5 de juny del 2014, no tenia la intenció de matar González. El processat va afirmar que la víctima va agafar-lo per darrere amb un bat de beisbol, quan ell es trobava a terra, de manera que no va veure si l'estava disparant en direcció al cap.

Segons la intervenció que va fer l'acusat, la mala relació amb el seu veí va durar prop de set anys; un període que va definir de «calvari». Gamero va explicar que tot i que al principi tenia bona relació amb González, la seva entesa va acabar quan ell no va voler declarar a favor de la víctima per una denúncia que havia presenciat. «No m'hi vaig voler ficar i em va dir que m'amargaria la vida», va apuntar.

Des de llavors, el processat va subratllar que el veí va començar a actuar contra ell, ratllant el cotxe, punxant les rodes o provocant desperfectes a la porta del pis. També va destacar que la víctima l'havia increpat i l'havia amenaçat de mort, tant a ell com a la seva família. En aquest punt, l'acusat va criticar l'actuació policial dins el marc del conflicte veïnal.

Gamero va manifestar que malgrat que va presentar diverses denúncies i que no en va retirar cap, només una va acabar amb una condemna mentre que en la resta González va resultar absolt per «falta de proves». De fet, va valorar que «hi havia molts errors» per part de la policia, que «no aportava» proves.

«No em va ajudar gens la policia», va remarcar el processat, que va afegir que les denúncies «no van solucionar» la seva problemàtica. Així mateix, l'acusat va assegurar que «mai» va decidir posar fi a la vida de la víctima. Tot i això, va explicar que, com que va veure que el veí «era perillós» (ja que també va intentar calar foc al seu pis), quan entrava i sortia del domicili portava una destral amagada «a la màniga» per si es creuava amb ell.

Dues armes i un ganivet

En paral·lel, el processat va decidir comprar una arma neumàtica per Internet, que va modificar -amb les instruccions que va trobar a la xarxa- perquè pogués disparar bales. Per Internet també va obtenir la informació per construir una arma artesanal, que disparava bales.

Segons va declarar, el 5 de juny del 2014 la víctima va començar a donar cops amb un bat de beisbol a la porta del seu habitatge. Llavors, González no residia habitualment al pis situat al mateix replà del domicili de Gamero, ja que la mare de la víctima va exposar ahir, en el judici, que el seu fill -a causa de la mala relació veïnal- havia anat a viure amb ella. Després dels cops a la porta, l'acusat va optar per sortir al replà amb les dues armes i un ganivet.

Aleshores, Gamero va explicar que González li va fer un cop al cap amb el bat de beisbol, cosa que va provocar que caigués a terra i que una arma es desmuntés. Tot seguit, segons ell, la víctima va agafar-lo per darrere amb el bat. Així, el processat va defensar que per «treure's de sobre» el veí, va intentar clavar-li el ganivet i posteriorment va disparar amb l'arma de foc que li quedava.

«No estava apuntant. Vaig disparar la pistola cap enrere», va destacar l'acusat, que va negar que dirigís de manera intencionada l'arma a la zona del cap de la víctima. Gamero també va afirmar que no va rematar González quan estava a terra. Per aquest crim de Palafrugell, el fiscal demana 23 anys de presó per al processat, mentre que la defensa sol·licita 5 anys de reclusió.