Palamós ha acollit aquest cap de setmana passat l'onzena edició del festival marítim Palamós, Terra de Mar, que un any més ha tornat a acollir milers de visitants, més de 20.000, que durant aquests dos dies han passat pel port, gaudint de les activitats relacionades directament amb l'àmbit marítim que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

Enguany el Palamós, Terra de Mar ha posat en valor la natura i el paisatge litoral, convidant al públic visitant a fer recorreguts marítims per la costa del municipi amb diverses embarcacions.

Entre els vaixells participants d'aquestes navegacions destaca la goleta Corsari Negre, amb recorreguts per la badia, i enguany també s'ha comptat amb la participació del catamarà Atlàntida que amb una cabuda de 250 persones ha realitzat navegacions d'uns 45 minuts pel litoral de llevant fins a arribar a la zona de Castell prop de les illes Formigues. Des de les dues embarcacions el públic ha gaudit de la imatge del litoral de Palamós des del mar.

En aquests batejos de mar també cal afegir-hi, i principalment per als més menuts, la navegació amb embarcacions de vela lleugera mitjançant els vaixells Raquero del Club de Vela Palamós, o bé la possibilitat de provar les sensacions de navegar amb la força dels rems amb els caiacs de l'empresa Kayaking Costa Brava.

El públic visitant també ha atapeït l'oferta de visites als vaixells participants al Palamós Terra de Mar, entre els quals es destaquen el remolcador Punta Mayor, de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat, o bé del pailebot Santa Eulàlia de 34 metres d'eslora, tres pals i aparellat a vela, entre altres embarcacions.