La secció quarta de l'Audiència de Girona va condemnar ahir a 13 anys i mig de presó l'home que va matar el veí a Palafrugell el 5 de juny del 2014. El magistrat va dictar la sentència de viva veu després que el jurat popular considerés culpable per unanimitat l'acusat, José Gamero.

El dia anterior el fiscal i l'advocat de la defensa havien modificat les seves peticions de presó per al processat i havien pactat les seves conclusions definitives, demanant un total de 13,5 anys de reclusió per a Gamero; 12 anys i mig pel delicte d'homicidi amb una agreujant d'abús de superioritat i un any pel delicte de tinença il·lícita d'armes.

El tribunal popular va declarar culpable Gamero per unanimitat, amb 9 vots a favor i cap en contra. El jurat va valorar que, durant el judici, havia quedat provat que l'acusat va matar el seu veí, José Antonio González, el 5 de juny del 2014, disparant-li un tret al cap amb una pistola que ell mateix havia construït. El tribunal també va manifestar amb 5 vots a favor que se suspengui la pena de presó al processat si compleix els requisits establerts.

Després que el jurat popular llegís el seu veredicte, el magistrat va decidir condemnar de viva veu Gamero (ja que el dia anterior tant la fiscalia com la defensa, que ha estat exercida per l'advocat Manel Mir, havien acordat la mateixa petició per a l'acusat). El jutge finalment va condemnar-lo a 13 anys i mig de presó, tot i que va afegir que en la sentència escrita es concretaran les indemnitzacions corresponents.

En aquest sentit, el fiscal i l'advocat de la defensa sol·liciten una indemnització de 105.000 euros per a la mare de la víctima i una altra de 70.000 euros per als germans (que s'hauran de repartir entre ells). La fiscalia i la defensa també van anunciar ahir que no recorreran la pena de presó imposada.

El relat dels fets

El tribunal popular va considerar provat, en el seu veredicte, que Gamero va adquirir una arma pneumàtica i es va construir una arma artesanal, a part de comprar la munició apta per a la mateixa. També va valorar que el condemnat no tenia llicència per a les dues armes de foc. Així mateix, va avalar que el 5 de juny de l'any 2014 l'acusat va sortir al replà del seu pis amb les dues armes i també un ganivet. El jurat va exposar que Gamero va provocar ferides al seu veí amb el ganivet, cosa que va deixar la víctima en una situació d'indefensió (agreujada pel nivell d'alcohol que González tenia en aquell moment a la sang). Finalment, el tribunal va concloure que el tret que José Gamero va disparar, amb l'arma que s'havia construït prèviament, a la zona del cap de González va causar la mort al veí.