L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat el procés per elaborar un Pla Municipal de Salut, amb l'objectiu de definir i implementar accions que permetin incrementar el nivell de benestar del municipi. Per fer-ho possible, els responsables municipals han cregut necessari iniciar un procés de planificació comptant amb la participació ciutadana i tots els agents municipals que hi estan relacionats.

D'aquesta manera, l'Ajuntament torroellenc també dona compliment al compromís adoptat en el Consell Municipal de Salut, d'elaborar un document que serveixi per concretar quin perfil de salut local hi ha i prioritzar, per consens, les línies d'acció que han d'orientar les polítiques de salut pública del municipi durant els propers anys.

Aquest procés es portarà a terme amb el guiatge del Dipsalut Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona i de la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG, amb la col·laboració de l'Agència de Salut Pública, seguint les directrius de l'Organització Mundial de la Salut i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU.

El Pla Municipal de Salut, que s'està elaborant amb criteris tècnics i també incorporant la perspectiva de la ciutadania, tindrà la vocació de ser l'instrument de planificació que serveixi d'eix transversal de tota la gestió municipal. El procés d'elaboració es desenvoluparà durant el proper any. Com a tret de sortida a aquest procés de treball, s'ha dut a terme sessions formatives, destinades a càrrec electes i a tècnics municipals.

S'ha posat l'accent en el fet que un municipi saludable dissenya la seva política tenint en compte que la millora de la salut de la població no passa per incrementar únicament els serveis sanitaris, sinó que té a veure amb els estils de vida, les condicions mediambientals i altres mesures polítiques, econòmiques i socials.