La secció quarta de l'Audiència de Girona ha absolt una parella de Palamós acusada d'abusos sexuals a una nena que havia acollit. El tribunal ha considerat que no ha quedat provat, «amb la seguretat i la certesa» que requereix un procés penal condemnatori, que l'acusat hagués abusat de la nena acollida (que en el moment dels fets tenia entre 6 i 7 anys).

També ha afegit que no s'ha acreditat que l'acusada en tingués coneixement ni que hagués consentit aquesta situació o hi hagués participat.

La sentència ha argumentat que la versió de la menor «no està corroborada per dades objectives». Ha apuntat que la denúncia es va presentar el 2014, «quan havien transcorregut quasi quatre anys» des que haurien finalitzat els fets. També ha remarcat que el relat incriminatori de la menor «no va ser de caràcter espontani, sinó que va venir determinat per l'existència d'una investigació policial prèvia», de fets aliens a aquesta causa.

La resolució ha exposat que «no s'ha aportat documentació mèdica, informes pericials o declaracions testificals» que acreditin que la menor patís un resultat lesiu «físic, psicològic o psiquiàtric» com a conseqüència dels fets denunciats. «Tampoc que presentés canvis de caràcter, comportament o de rendiment escolar», ha subratllat.

Per aquest cas, la fiscalia demanava sis anys de presó a l'home com a autor dels abusos i cinc anys a la dona com a cooperadora.