La travessera de Torroella és la segona més ben valorada en un informe del RACC

És una de les 21 que ha analitzat, i sosté que s'ha de millorar la il·luminació als passos de vianants

19.05.2017 | 09:18
El passeig de la travessera.

La cinquena auditoria sobre la qualitat de travesseres en vies urbanes del RACC situa la de Torroella de Montgrí com la segona més ben valorada de les 21 analitzades. L'ens li atorga 71 punts sobre 100 i en destaca la seguretat viària.

Malgrat això, apunta algunes actuacions de millora com ara augmentar la il·luminació dels passos de vianants, ampliar la cobertura del transport públic i facilitar la circulació de bicicletes. La travessera de Torroella és qualificada pel RACC com «la principal via del Baix Empordà per accedir a la Costa Brava» i a l'estiu té una densitat de trànsit molt important de connexió amb l'Alt Empordà.

La Fundació del RACC realitza aquest estudi des de l'any 2011 i ja ha analitzat 21 travesseres de les quatre demarcacions catalanes. L'objectiu és avaluar si compleixen correctament la seva doble funció urbana (per als residents) i interurbana (per als conductors de pas). En aquesta auditoria, també s'han estudiat les de Montgat, Balaguer i Gandesa.

En el cas de Torroella de Montgrí , l'ens remarca que, tot i que no disposa de cap vial alternatiu per a la desviació del trànsit, compta amb un passeig central que ha permès «integrar-la plenament a l'àmbit urbà». A més, li atorga valoracions molt altes en paràmetres de seguretat viària, mobilitat i senyalització així com ordenament de l'aparcament. 

Tot i això, proposa diverses actuacions de millora com ara augmentar la il·luminació dels passos per a vianants, dotar-la de millor cobertura de transport públic i facilitar la circulació de bicicletes. En aquest sentit, apunten que la morfologia de la via permetria reduir la velocitat, passant dels 50 km/h actuals als 40 o 30 als trams més cèntrics. La mesura, apunta l'informe, facilitaria al ciclistes circular-hi amb més seguretat. Amb la puntuació atorgada, aquesta travessera s'ha convertit en la segona millor valorada de les analitzades fins ara, amb 71 punts. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema