La consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, juntament amb l'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, van inaugurar ahir oficialment l'escola La Sínia de Sant Antoni de Calonge, en funcionament des de l'inici d'aquest curs.

La demora en la celebració d'aquest acte institucional es deu al fet que l'obra no va estar enllestida fins a l'hivern, quan es va recepcionar, ja que, si bé es va posar en marxa al setembre, encara quedaven retocs per fer i a l'agenda de la consellera, van informar fonts municipals.

La inauguració va començar amb la descoberta d'una placa commemorativa i la visita a les instal·lacions d'aquest equipament. Posteriorment, a la sala polivalent de l'escola, van tenir lloc els parlaments. Soler va destacar la implicació de l'Ajuntament en aquesta nova escola, amb la cessió del terreny, així com la importància de disposar d'un nou centre al municipi.

La directora de l'escola, Glòria Esteve, va assenyalar que la construcció de la nova escola és un mèrit col·lectiu i va enumerar els avantatges del nou edifici: «Hem passat de compartir despatxos, aules, patis i menjadors petits dels mòduls prefabricats, a gaudir d'uns espais còmodes, amplis i lluminosos amb aules per a gairebé totes les especialitats».

Meritxell Ruiz va remarcar la importància de disposar d'un equipament nou, però va posar l'accent en què el més important per un ensenyament de qualitat no són els edificis, sinó les persones, l'equip educatiu.

L'acte d'inauguració va tancar-se amb la interpretació d'una versió de la cançó Hallelujah de Leonard Cohen per part dels alumnes de cinquè de l'escola.

El nou edifici de l'escola La Sínia es va estrenar a l'inici d'aquest curs. Es tracta d'una escola d'una línia, però amb un disseny pensat per a futures ampliacions. L'edifici té forma de U i consta de tres cossos: un edifici que acull la zona infantil, el menjador i la cuina; l'altre edifici destinat a les aules d'educació primària; i el tercer edifici on hi ha la sala polivalent i vestidors. El pati connecta els tres edificis, i té una zona pavimentada amb pista esportiva i zona de jocs.

3,5 milions d'euros

La construcció d'aquest edifici ha suposat una inversió de 3.578.279 euros que ha assumit la Generalitat, mentre que l'Ajuntament hi ha posat els terrenys. El nou edifici de La Sínia esta ubicat al número 10 del carrer Mascarell, en una parcel·la de 6.500 metres quadrats, just davant de la Llar d'Infants el Ginjoler. Actualment aquesta escola compta amb una línia sencera d'educació infantil i de primària i un total de 197 alumnes.

El municipi de Calonge i Sant Antoni compta amb una oferta pública de dues llars d'infants, tres escoles d'educació infantil i primària i un institut.