Festa, música i disbauixa carnavalesca inundaran aquests dies els carrers de Palafrugell, dins la celebració de Les Festes de Primavera. En la seva 55a edició, el festival concentrarà les seves activitats fins el diumenge 4 de juny i culminarà, com és habitual, amb el Carroussel Costa Brava-Carnaval de Carnavals, la multitudinària desfilada de comparses i carrosses pels carrers de la població.

En total seran prop d’una cinquantena d’activitats, destinades a tot tipus de públic i per a totes les edats, amb destacades novetats en l’edició d’enguany. Un any més, la festa ha estat organitzada per l’Ajuntament de Palafrugell, amb la col·laboració de l’Equip organitzador del Carrroussel Costa Brava i de l’Associació de Carrossaires de Palafrugell.

Un sopar de tapes a Can Bech, un tobogan aquàtic nocturn, una cursa de cambrers, una tarda musical amb el cantant Gerard Solano i el Tomorrow Carroussel Festival són les principals novetats de la programació d’enguany.

Entre les activitats infantils també s’han programat noves experiències com el Carroussel dels infants, un taller de Minicarrossaires i un taller de xapes.

Primer dia de festa

El gruix d’activitats de les Festes de Primavera de Palafrugell donaran el seu tret de sortida avui amb la inauguració de l’exposició El Fum Imprès, acompanyada d’una cantada d’havaneres amb la Coral Mestre Sirés al Museu del Suro.

El teatre també obrirà les seves portes durant la celebració de les Festes de Primavera amb l’obra Si sabes lo que hay de la Fundació Collado-Van Hoestenbergue (avui a les 21h) i l’obra Mal Martínez interpretada per Marc Martínez (divendres 2 de juny a les 21h).

Entre aquest dissabte i diumenge tindran lloc activitats esportives com la XXV Míting d’Atletisme amb l’animació de la colla Cheerleader’s 2.0 (demà a les 17.30h) i la XXXII Marxa de la ­Garoina (diumenge 28 a les vuit del matí).

El ball de bastons tindrà el seu protagonisme aquest diumenge amb una petita cercavila, a les onze del matí, pel centre de Palafrugell on hi participaran els Bastoners de Sils, els Grallers de Palafrugell i l’Esbart Mestre Sirés.

Les novetats de la festa

El dijous 1 de juny, a les 9 del vespre, davant l’ajuntament, tindrà lloc el sopar de Tapes a Can Bech amb ambientació audiovisual i la participació dels protagonistes de les Festes. El divendres dia 2 de juny, a partir de les 9 del vespre s’instal·larà un tobogan aquàtic nocturn al carrer de Barris i Buixó i hi haurà ambientació lumínica, musical i servei de bar.

L’endemà, el dissabte dia 3, al carrer de Sant Sebastià, es farà la 1a Cursa de cambrers professionals, i també una de caire popular. El mateix dia a les 7 de la tarda, a la plaça Nova, el cantant i compositor Gerard Solano presentarà les cançons inèdites del seu proper treball, Mira’m als ulls. I a partir de les 8 de la tarda, i fins a les 2 de la matinada, a la plaça de Can Mario s’organitza el Tomorrow Carroussel Festival amb una sessió ininterrompuda de DJs, amb música electrònica d’autor on es podran gaudir de diferents estils, tots ells basats en una creació musical pròpia. També es comptarà amb un servei de bar i un espai chill-out.

Activitats infantils

Les activitats infantils inclouen com a novetat el Carroussel dels Infants, amb cercavila i fi de festa amb Jordi Tonietti (dijous 1 de juny a les 11 del matí a Can Mario) i, a la Biblioteca, un taller de Minicarrossaires per a nens i nenes de 6 a 12 anys (la tarda del divendres 2 de juny) i un taller de xapes (la tarda del dissabte, dia 3).

No hi faltaran tampoc actes tan participatius com la Fanguejada (divendres 2 de juny al matí) i la Fireta (el matí del dissabte 3 de juny al camp d’en Prats). Aquest any, la Fireta es complementa amb la Firassa, un mercat de 2a mà per a adults.

Premi de fotografia

Aquest any s’instaura el premi de fotografia Instagram Paco Dalmau, en la qual els participants podran penjar a la xarxa social les seves fotografies sobre les activitats de les Festes de Primavera fins a les 2 de la tarda del dia 4 de juny. Per tal d’accedir als premis cal compartir la foto amb el hashtag #JoFestesDePrimavera.

El cartell d’enguany, una caixa de palets amb curiosos peixos a dins, ha estat creació de l’artista Enric Iglesias i la seva filla Carla.