L'Ajuntament de Palamós ha iniciat les obres de millora de la plaça de Pere El Gran, ubicada al barri de les Cases Noves. L'actuació preveu eliminar les baranes de formigó existents situades a les escales que donen accés a l'espai porxat de la plaça, on hi ha ubicat una zona d'antics comerços.

El projecte es basa en la substitució d'aquests elements per baranes metàl·liques, de manera que el mur sigui més transparent, millorant d'aquesta manera la visual entre la zona de comerços i la plaça, i evitant al mateix temps racons foscos que poden crear una certa inseguretat als veïns durant la nit, ha informat l'Ajuntament.

Les obres també inclouen el tractament amb pintura de tota la barana, que serà elaborada en ferro corten, així com de tot el mur de la plaça, en el qual s'aplicarà color. A banda, està prevista la instal·lació d'elements que limitin l'accés de motocicletes que, en ocasions i malgrat la incorrecció que suposa, circulen per les rampes de vianants que connecten la zona porxada amb la plaça.

Aquest arranjament va ser consensuat amb els veïns de la plaça amb els quals l'alcalde de Palamós i tècnics de l'Àrea d'Urbanisme es van reunir a finals de l'any passat per presentar-los el projecte.

Les obres de millora de la plaça de Pere El Gran tenen un cost d'adjudicació de 20.000 euros i es preveu que s'enllesteixin completament en el termini màxim d'un mes.