L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha procedit a retirar aquest dimecres les dues pilones que havia instal·lat a mitjans d'abril al carrer de la Penitència per restringir-hi la circulació de vehicles i que van aixecar les queixes de l'Associació de Veïns del Barri del Puig.

L'alcalde, Carles Motas, ha explicat que, malgrat l'eliminació d'aquests impediments, el govern local manté l'esperit de pacificar la circulació de vehicles per aquesta zona, de manera que només ho puguin fer els autoritzats, és a dir, els de residents.

Per diferenciar-los, l'Ajuntament els facilitarà uns adhesius que els identifiqui per poder-hi circular. Motas ha afegit que no hi haurà una vigilància específica per aquest control, però s'ha indicat la restricció a través de senyalització vertical, a més de la presència de l'agent cívic a l'entrada i sortida de les escoles. Qui sigui enxampat sense adhesiu, s'exposa a ser sancionat.

El nou president de l'Associació, Francesc Igualador, s'ha mostrat satisfet per la decisió de l'Ajuntament i, també, per la presència del batlle en les negociacions per solucionar aquest assumpte. La junta sosté que també s'haurien de retirar les pilones que impedeixen el pas de vehicles al carrer Nou dels Garrofers des del carrer Ferran Romaguera.

Motas ha manifestat que l'Ajuntament no retirarà cap més pilona i que són els veïns de la zona els que van demanar les pilones del carrer Nou dels Garrofers. El batlle ha afegit que el tancament d'aquest carrer als vehicles ja fa un any que es va aplicar i que no va ser el detonant de la queixa veïnal.

Motas ha explicat que per resoldre la polèmica ha mantingut moltes reunions amb les Ampa i direccions de les escoles que hi ha al barri del Puig, amb els veïns que estan a favor del tancament als vehicles i els que s'hi oposaven. Aquest dimarts es va reunir amb els dos grups, que sembla que van acostar posicions.