Cinc nens d'entre 12 i 13 anys s'han perdut aquest dimarts al migdia en una cursa d'orientació a Verges. Es tracta d'uns estudiants de primer d'ESO que participaven en aquesta activitat juntament amb altres companys seus de l'Institut Escola Francesc Cambó del mateix municipi. Al voltant de les dues del migdia s'ha donat l'alerta als cossos d'emergències de la desaparició d'un dels grups que formava part de la cursa. Mitja hora després que es comencés a buscar-los, s'han localitzat els joves sans i estalvis al poble veí de Jafre.

Els estudiants feien una cursa d'orientació d'un quilòmetre i mig a Verges, al voltant del centre educatiu. En concret, l'activitat es desenvolupava a la zona del camí de Marenyà. A l'hora que els participants havien d'arribar al punt de trobada, el professor de l'activitat ha detectat que faltava un dels grups. Per això, cap a les dues del migdia, des de l'Institut Escola Francesc Cambó s'ha trucat al 112 i s'ha mobilitzat el personal per trobar els cinc joves de primer d'ESO que no s'havien presentat al punt de trobada de la cursa d'orientació.

Al cap de poca estona, una mitja hora després de l'alerta, s'han localitzat els estudiants a Jafre. Per tant, els joves s'haurien desviat en algun moment del recorregut. Fonts del centre educatiu han apuntat que el grup s'havia despistat, tot i que disposava d'un plànol. També hi havia unes fitxes que marcaven el camí que s'havia de seguir en aquesta activitat. Diferents efectius dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins a la zona on els menors havien desaparegut.