L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va aprovar en el ple d'aquest dimarts per unanimitat declarar la nul·litat de ple dret de la pròrroga del contracte amb la companyia Sorea perquè prestés el servei de subministrament d'aigua i del clavegueram, aprovada el 2009, i el conveni del 2010. Ara, l'Ajuntament negociarà la rescissió del contracte amb l'empresa, com va manifestar a l'Agència Catalana de Notícies, l'alcalde Lluís Sais (ERC).

El portaveu del PSC, Òscar Aparicio, va mostrar-se en part satisfet perquè s'ha confirmat el que la seva formació ha dit des que es va acordar aquesta pròrroga, és a dir, que era nul·la de ple dret; va afegir que «és l'oportunitat per recuperar la gestió del servei de l'aigua i oferir un servei de qualitat», i va lamentar que el govern no disposi d'un plec de condicions per licitar de nou el servei ni dels estudis per a la seva municipalització.

La revisió del contracte va arrencar l'anterior mandat, però el procés no s'havia arribat a culminar perquè s'havia superat el termin legal per tancar l'expedient. Així, l'octubre de l'any passat va arrencar de nou. El pronunciament de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ha estat en els mateixos termes, és a dir, el contracte és nul de ple dret, de manera que el ple el va declarar nul de ple dret dimarts i va aprovar iniciar la fase de liquidació.

En les declaracions a ACN, Sais va manifestar que ara haurà de negociar la liquidació amb Sorea per les obres que ha executat, però no una indemnització. Sais, però, també va subratllar que la postura de l'Ajuntament serà la de defensar que, d'ençà que es va signar la pròrroga del contracte, l'empresa n'ha tret «un benefici». I és que, remetent-se al dictamen de la Comissió, l'alcalde va recordar que el servei hauria d'haver sortit a concurs públic. «Entenem que el contracte, en certa forma, afavoria Sorea perquè li encarregava un servei que s'hauria d'haver licitat», va manifestar (Sais era l'alcalde en un govern amb CiU quan es va acordar la pròrroga)

Malgrat les declaracions del batlle i que el contracte hagi estat declarat nul de ple dret, Aparicio va alertar que existeix la possibilitat que la companyia reclami una indemnització pels 13 anys que encara li queden de contracte (l'acord era per 20 anys).