L'Ajuntament de Palafrugell va celebrar dimarts el primer ple amb el nou equip de govern, integrat per Esquerra i els quatre regidors convergents, i presidit pel republicà Josep Piferrer. Una de les novetats d'aquest govern és que ha suprimit les dedicacions que tenia l'anterior, de manera que els 11 regidors que l'integren (set d'Esquerra i quatre convergents) cobraran per assistència a les juntes de govern i als plens.

El govern que va iniciar el mandat, presidit pel socialista Juli Fernández, tenia 13 membres (set del PSC, cinc de CiU i un de l'Entesa), dos dels quals cobraven per dedicació parcial setmanal de 25 hores: el regidor d'Urbanisme Xavier Rangel (PSC) i el de Protecció Civil Lluís Pujol (CiU). Els dos tenien una retribució bruta anual de 24.000 euros. Els altres 11 regidors cobraven per assistència.

El nou equip de govern elimina aquestes dues dedicacions parcials ja que, ha manifestat l'alcalde, «no calen perquè els regidors ja tenim feines fora de l'Ajuntament». Com que l'executiu de Piferrer tampoc té segon ni tercer tinent d'alcalde, desapareix la retribució de 300 euros que aquests càrrecs tenien per assistència a les juntes de govern local.

Les retribucions per assistència a la junta de govern local (programades 48 a l'any) són: 600 euros per a l'alcalde; 430 euros per al primer tinent d'alcalde (Albert Gómez); i 285 euros per a la resta de membres del govern. Per assistència a un ple (12 per any), tots els regidors de l'Ajuntament cobren 480 euros.