L'equip de govern de Torroella de Montgrí (ERC-Junts, UPM i LEST) va presentar aquest dijous en el ple una proposta de conveni urbanístic amb els propietaris del Mas Déu que ha de servir per desencallar el desenvolupament de la zona esportiva torroellenca. El principal escull per arrencar la construcció de la zona esportiva era el vial ja que l'havien de pagar els propietaris, els quals no estaven en disposició de desenvolupar urbanísticament tot el sector. L'Ajuntament estava disposat a avançar els diners d'aquest vial, però s'havia d'acordar com els propietaris retornarien l'import, que d'acord amb el projecte executiu puja 530.000 euros. Finalment, després de més d'un any de negociació, la proposta de conveni és que els propietaris retornin l'import de l'obra a l'Ajuntament en un termini de set anys.

L'obertura d'aquest carrer és fonamental perquè donarà accés al nou pavelló i al nou camp d'esports. L'import de 530.000 euros (amb l'IVA inclòs) comporta el moviment de terres, pavimentació, les xarxes de serveis (aigües residuals, plujanes, xarxa elèctrica, enllumenat públic, gas, telefonia i telecomunicacions), senyalització i enjardinament. El regidor d'Urbanisme, Jordi Colomí, creu que amb el procés de licitació de l'obra, el preu baixarà dels 400.000 euros.

Amb el conveni, l'Ajuntament es compromet a retornar als propietaris els avals que garantien la urbanització i a aprovar en un termini màxim de vuit mesos les modificacions del projecte d'urbanització que recull l'acord.

Colomí ha explicat que, amb aquest tema solucionat, l'Ajuntament ja podrà aprovar el projecte, licitar-lo i iniciar la primera fase de la zona esportiva, que inclourà el moviment de terres i obertura del carrer, i l'execució del pavelló i del camp d'esports. El regidor ha afegit que aquests elements s'executaran quasi paral·lelament. La segona fase serà els vestidors i urbanitzar la resta de carrers i zones verdes de la zona esportiva.

Quant a la resta del Pla parcial del Mas Déu, que és sòl residencial, els propietaris la podran desenvolupar quan ho considerin oportú. En tot cas, Colomí ha manifestat que «ens agradaria que s'anés desenvolupant a poc a poc».

El portaveu del PDeCAT i cap de l'oposició, Jordi Cordon, entén que el conveni és correcte si tots els propietaris hi estan d'acord i perquè desencalla la zona esportiva, «un projecte bo per al poble». No obstant això, ha retret a Colomí que no hagi tingut l'agilitat per tancar el conveni amb la promptitud que l'ara regidor d'Urbanisme reclamava a l'anterior govern, presidit per Cordon, el qual vol saber quan començaran les obres del complex esportiu.