L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha presentat al·legacions al projecte de la concessió del Port d'Aro reclamant la retirada total del projecte executiu perquè la bocana s'amplia «desmesuradament», ha concretat el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé. Aquestes al·legacions han estat acordades per unanimitat dels grups municipals de l'Ajuntament. Si bé la UTE que ha aconseguit la concessió -integrada pel Club i la societat Sierra de Mías-planteja tres alternatives a la bocana del projecte inicial, Solé ha recordat que el projecte que es troba a exposició pública és l'opció inicial, motiu pel qual en reclamen la retirada.

Precisament, la bocana projectada en la renovació de la concessió va aixecar un ampli rebuig social i, de fet, va ser un dels motius que va provocar que un grup de socis del club es mobilitzessin per aturar el projecte i guanyessin les eleccions a la junta. En aquest sentit, el nou president, Vicenç Arqués, va manifestar en un entrevista a aquest diari que aquesta bocana no hauria de tirar endavant. I va animar tothom que hi estigui interessat a presentar al·legacions al projecte en el període que la Generalitat el tingui a exposició pública.

L'Ajuntament, en les al·legacions, exposa que «la construcció de la bocana proposada, per la seva magnitud i conformació, no pot considerar-se com unes simples obres de remodelació, ja que impliquen l'enderroc de gran part de la bocana existent (de 180 metres de llarg) i la construcció d'una altra bocana (de 270 metres de llarg) i amb un angle respecte a la línia de costa més obert i, per tant, més invasiu que la bocana actual».

Segons el consistori, aquests canvis representen «un increment de superfície d'afectació directa superior, segons l'estudi, de 5.500 metres quadrats, resultant innecessària aquesta bocana per a l'objectiu de millora de les condicions d'onatge a la bocana i de l'interior del port, vist que l' Estudio de impacto ambiental ordinario ja proposa una alternativa molt menys invasiva i en la que milloren les esmentades condicions». Un altre dels elements que explica el rebuig de l'Ajuntament és que «cap informe tècnic garanteix de forma clara la no afectació de les platges de la Conca i la platja Llarga» si es construís aquesta bocana.