L'empresa Opciones Viales SL ha guanyat el concurs per a la gestió i control de la zona blava de Torroella de Montgrí per un període de cinc anys, prorrogables dos més. El nou contracte, que amplia l'àmbit de la zona blava a la part torroellenca de Cala Montgó, ha estat adjudicat recentment i l'adjudicatària succeix GiroPark, centre especial de treball del grup Mifas, que en realitzava la gestió des del 2004.

Precisament, Mifas ha lamentat la pèrdua de gestió d'aquesta part de la zona blava del municipi -manté la de l'Estartit, on ha guanyat el concurs- i ha criticat el plec de clàusules que va aprovar l'Ajuntament.

Mifas ha exposat que, malgrat que el ple de la corporació va aprovar el 6 d'octubre passat introduir clàusules socials en la contractació pública, les bases del concurs per a la gestió de la zona blava no en va incloure cap, de manera que qualsevol empresa s'hi podia presentar «sense tenir en compte l'experiència o treballar amb persones amb risc d'exclusió».

Mifas considera que les clàusules socials «són molt importants per protegir entitats que treballen per i amb el territori, així com dificultar a les empreses que únicament competeixen amb el preu d'hora». I va precisar que en la puntuació tècnica, la proposta de Mifas va obtenir una puntació de 14,75 sobre 17, mentre que l'adjudicatària en va obtenir nou. Mifas entén que «l'oferta econòmica va prevaldre un cop més sobre la qualitat del servei, l'atenció a les persones o l'aplicació de noves tecnologies».

El regidor responsable de Mobilitat, Josep Martinoy, ha respost que l'equip de govern «té la sensibilitat màxima cap a les empreses del tercer sector», però que en aquesta contractació no es va poder aplicar cap clàusula social perquè així ho van determinar els serveis jurídics municipals. El regidor ha insistit que «sempre que es pugui, s'ha de donar prioritat a les empreses del tercer sector», però que en aquest cas no va poder ser.

Martinoy ha exposat que, efectivament, l'oferta de Mifas va obtenir una bona puntuació tècnica, però que la millor oferta econòmica estava valorada amb 60 punts. El regidor defensa la legalitat del concurs i entén que si Mifas no hi esta d'acord, té el dret d'impugnar-lo. GiroPark sí que continuarà gestionant la zona blava de l'Estartit fins al 2018. En aquest cas, la licitació l'ha fet l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit i només hi va presentar l'oferta de GiroPark.

Martinoy ha explicat que s'introdueix la zona blava a Montgó perquè hi hagi més rotació en els aparcaments disponibles. En total, hi haurà 94 places de zona blava a Montgó. A Torroella són 157.