La reforma del passeig de Llafranc estarà enllestida una setmana més tard del previst, durant la darrera de juny, segons ha concretat el batlle de Palafrugell, Josep Piferrer (ERC). Bé, quan van començar les obres, l´Ajuntament va anunciar que estarien acabades abans de l´inici de la temporada turística, sense concretar cap dia; ara, l´exalcalde Juli Fernández (PSC) ha dit que l´empresa constructora li havia garantit que el dilluns 19 de juny estarien enlles­tides; però aquesta finalització s´ajorna a la setmana següent -abans de l´1 de juliol, coincidint amb l´inici de la temporada turística, va concretar ahir l´Ajuntament-. Piferrer ha afirmat que el motiu d´aquest endarreriment és que no hi ha toves suficents per cobrir la superfície del passeig perquè la seva producció és lenta.

Josep Piferrer ha exposat que l´empresa constructora els va comunicar la setmana passada que el calendari previst no es podria complir per culpa d´aquestes toves. El batlle ha comentat que la seva producció és lenta perquè es fan manualment i necessiten el seu temps de cocció i refredament. A més, no n´hi ha en estoc, de manera que, a mesura que surten de la fàbrica, es col·loquen al passeig. Piferrer ha afegit que la propera remesa de toves no serà fins al 21 de juny, cosa que farà que la seva col·locació es prolongui fins la setmana següent. De fet, actualment, no se n´estan posant perquè no n´hi ha. I ha concretat que, en principi, abans de Sant Joan la part més gran que queda per cobrir de toves ja estarà feta, de manera que per la setmana següent quedaria una petita part a davant del port.

Piferrer ha comentat que tan bon punt van tenir coneixement que les obres de la reforma del passeig s´acabarien la darrera setmana de juny van convocar els veïns i els propietaris d´establiments de restauració i hotels en una reunió amb els responsables de l´empresa constructora i els tècnics municipals per explicar-los la situació. L´alcalde també ha manifestat que cal trobar fórmules per compensar econòmicament als establiments hotelers i restauradors de la zona a causa dels greuges que han patit durant els darrers mesos per la manca de clients.

Davant d´aquests fets, Juli Fernández ha exigit al govern municipal que ha de «vetllar pel compliment dels terminis que s´especifiquen al projecte». Piferrer ha respost al socialista que ell (Juli Fernández) ja tenia coneixement del temps que requereix l´elaboració de les toves, i que va ser l´anterior govern el que les va escollir.