Els Mossos d'Esquadra de Medi Ambient de Girona van denunciar divendres un pescador de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Calonge, i el propietari d'un restaurant de Palamós per diferents infraccions de la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes per pescar més quantitat de peix de l'establerta, no marcar la posició amb boies de senyalització i vendre les captures en establiments de restauració.

El 9 de juny els agents van detectar dues persones entregant peix de roca pescat amb embarcació recreativa a un restaurant de Palamós. Aquell mateix dia havien observat un home i una dona baixant d'una embarcació al port de Platja d'Aro i introduint diverses captures de peix dins d'un turisme per dirigir-se a Palamós.

Allà els agents van veure com la dona baixava del vehicle amb dues bosses, entrava a la cuina d'un restaurant i en sortia amb les mans buides. Els mossos van aturar i identificar la dona i van accedir a la cuina de l'establiment, on hi havia cinc peixos sobre una bàscula amb uns sis quilos de peix fresc: dos cap roigs, dos déntols i un mero amb ferides mortals causades per un arpó de pesca submarina. Tant el treballador com el responsable del restaurant no van acreditar cap factura o etiqueta legal de procedència del peix.

Els mossos també van identificar el conductor del turisme, que era el pescador recreatiu. Un cop escorcollat el vehicle, hivan localitzar al maleter dues fundes amb sis fusells de pesca submarina i una nevera amb un déntol de 2,5 quilos. Van aixecar acta, van comissar tot el material del pescador i els 8,5 quilos de peix van ser entregats a beneficència. El dispositiu continua obert i no es descarten més denúncies.