Ensenyament garanteix els recursos necessaris per atendre la complexitat de l'escola Baldiri Reixach de Sant Feliu de Guíxols, però manté el tancament d'una de les dues línies de P-3.

El director territorial del Departament, Josep Polanco, va assegurar que és «absurd» mantenir les dues línies de P-3 i va explicar que passant de 19 a 25 els alumnes per classe han garantit que les famílies hagin entrat a les escoles que van triar en primera opció.

De fet, a tot Sant Feliu de Guíxols, ara per ara, només hi ha un alumne que farà P-3 al centre escollit en segona opció. La comunitat educativa i l'Ajuntament, però, no comparteixen el raonament d'Ensenyament i la directora del Baldiri Reixach, Carmen Gros, va afirmar que amb l'eliminació d'una línia de P-3 «es tanca la porta a la integració».

Polanco va reunir-se ahir amb el Consell Escolar Municipal. Abans, pares i alumnes de l'escola van concentrar-se al pati de l'escola i van reclamar, amb crits i megàfons, que Ensenyament no tanqui la segona línia de P-3 que fins ara tenia el centre.

Durant la trobada amb professors i el Consell Escolar, Polanco va explicar el per què de la revisió de grups que s'ha fet al municipi. A P-3, tots els centres tindran 25 alumnes per classe, exceptuant el Baldiri Reixach (perquè al ser de màxima complexitat, la ràtio es fixa en 22).

El delegat d'Ensenyament va assegurar que la situació actual és «satisfactòria», perquè s'ha fet pensant en les famílies: el proper curs, a Sant Feliu de Guíxols, hi ha 183 alumnes que han de començar P-3, descomptant els 28 que tenen necessitats educatives especials, i que es reparteixen pels diferents centres, l'establiment de la ràtio en 25 alumnes que ha fet Ensenyament ha permès que 154 entressin a l'escola que els seus pares van escollir en primera opció. I només un, per tant, hagi hagut d'anar al centre de la segona opció.

«Per tant, davant una situació on podem atendre gairebé totes les demandes en primera opció, i tenim quinze places vacants a les diferents escoles, cal afegir-ne 25 més amb un grup de P-3?», va preguntar-se Polanco. I hi va afegir: «Això és absurd, perquè no són necessàries».

El director dels serveis territorials va escoltar les reclamacions del Consell Escolar i de l'Ajuntament, i va dir que les estudiaria: «Però a dia d'avui al Baldiri Reixach hi ha un grup de P-3». Polanco va voler deixar clar, però, que Ensenyament atendrà la complexitat d'aquesta escola -situada al Sot dels Canyers- i la dotarà dels recursos necessaris.

«Un error»

Les paraules de Polanco no van convèncer ni l'escola ni l'Ajuntament, que confien que Ensenyament reconsideri la decisió d'eliminar la segona línia de P3. La directora va assegurar que si es perd la segona línia, «s'està tancant la porta a la integració; seria una pèrdua de l'oportunitat de poder treballar la cohesió social, que per altra banda és un dels objectius del Departament».

Tant la directora com l'alcalde, Carles Motas, van demanar a Ensenyament que recapaciti: «Tampoc demanem al Departament un impossible o que s'inventin criatures per tenir una línia de P-3, sinó que no es retirin recursos allà on són necessaris».

I va afegir Motas: «Creiem que ha estat un error el que s'ha fet al Baldiri Reixach i encara estan a temps de rectificar-lo». Tot i que dimecres el Consell Escolar va ajornar la tramitació de les matriculacions ahir van tornar a fer-se.