Una enquesta encarregada pel PSC avala la feina del govern de Juli Fernández

17.06.2017 | 01:25

L'exalcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), està disposat a demostrar que els arguments que va utilitzar el nou equip de govern (ERC i els quatre regidors convergents) per justificar la moció de censura no són els reals, sinó que són el ressentiment i el seu cap, com ha defensat des d'aleshores. Per rebatre que el fessin fora de l'alcaldia, Fernández va encarregar una enquesta a l'empresa Celeste-Tel, els resultats de la qual va fer públics ahir, i que mostren com el 80% dels ciutadans de Palafrugell avalen l'acció de govern del socialista com a alcalde.

L'enquesta, elaborada per encàrrec del grup municipal socialista sobre un univers de 400 persones entre el 3 i el 16 de maig –abans de la moció de censura, que fou el 19 de maig– mostra amb dades «el motiu estrictament partidari i partidista de la moció de censura i certifiquen que l'estratègia d'ERC i el PDeCAT responia només a la pretensió d'aconseguir l'alcaldia». Les dades de l'enquesta determinen que el 39% de la ciutadania qualifica de bona o molt bona la gestió de Juli Fernández; un 40,5% l'aprova i un 16,5 la considera dolenta. El 52,7% dels votants d'ERC i un 58,3% dels del PDeCat aproven la gestió de Juli Fernández. Un 29,4% dels votants d'ERC i un 29,2% dels del PDeCat la consideren bona o molt bona.

La valoració de l'equip de govern és també favorable al PSC. El 34,3% dels enquestats la troben bona o molt bona; el 39% l'aproven i el 22,3 la suspenen. El 20,4% dels votants d'ERC qualifiquen de bona o molt bona l'acció de l'equip de govern i un 43,5 l'aproven. Entre els votants del PDeCat el 66,7% aproven l'equip de govern. El nivell de coneixement de Juli Fernández arriba al 97,8% i supera el de Josep Piferrer (ERC, 65,3%), Albert Gómez (PDeCAT 54%), Guillem Genover (Entesa 43,3%), Víctor Girbal (Ciutadans 65,5%) i Laura Galiana (PP 50,3%). La valoració també juga a favor de Juli Fernández, que és el polític local més valorat (5,8) per davant d'Albert Gómez (5,6) i Josep Piferrer (5,5).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El Consell Comarcal posa en marxa un servei de gestió de prevenció d´incendis

El Consell Comarcal posa en marxa un servei de gestió de prevenció d´incendis

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha iniciat un nou servei de gestió de...

L´Ajuntament de Palafrugell renuncia a les invitacions del Cap Roig

L'alcalde diu que estudiaran amb l'empresa promotora del festival com compensar aquesta situació

Des de Zamora, el primer llibre sobre el claustre del Mas del Vent

José María Sadia recull nous testimonis quan es compleixen cinc anys del seu «descobriment»

Ensenyament diu que Vall-llobrega tindrà nova escola en tres anys i mig

L'AMPA reclama que, mentrestant, s'acondicionin les aules, que estan en barracons des de fa 12 anys

Enllaços recomanats: Premis cinema