L'exalcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), està disposat a demostrar que els arguments que va utilitzar el nou equip de govern (ERC i els quatre regidors convergents) per justificar la moció de censura no són els reals, sinó que són el ressentiment i el seu cap, com ha defensat des d'aleshores. Per rebatre que el fessin fora de l'alcaldia, Fernández va encarregar una enquesta a l'empresa Celeste-Tel, els resultats de la qual va fer públics ahir, i que mostren com el 80% dels ciutadans de Palafrugell avalen l'acció de govern del socialista com a alcalde.

L'enquesta, elaborada per encàrrec del grup municipal socialista sobre un univers de 400 persones entre el 3 i el 16 de maig -abans de la moció de censura, que fou el 19 de maig- mostra amb dades «el motiu estrictament partidari i partidista de la moció de censura i certifiquen que l'estratègia d'ERC i el PDeCAT responia només a la pretensió d'aconseguir l'alcaldia». Les dades de l'enquesta determinen que el 39% de la ciutadania qualifica de bona o molt bona la gestió de Juli Fernández; un 40,5% l'aprova i un 16,5 la considera dolenta. El 52,7% dels votants d'ERC i un 58,3% dels del PDeCat aproven la gestió de Juli Fernández. Un 29,4% dels votants d'ERC i un 29,2% dels del PDeCat la consideren bona o molt bona.

La valoració de l'equip de govern és també favorable al PSC. El 34,3% dels enquestats la troben bona o molt bona; el 39% l'aproven i el 22,3 la suspenen. El 20,4% dels votants d'ERC qualifiquen de bona o molt bona l'acció de l'equip de govern i un 43,5 l'aproven. Entre els votants del PDeCat el 66,7% aproven l'equip de govern. El nivell de coneixement de Juli Fernández arriba al 97,8% i supera el de Josep Piferrer (ERC, 65,3%), Albert Gómez (PDeCAT 54%), Guillem Genover (Entesa 43,3%), Víctor Girbal (Ciutadans 65,5%) i Laura Galiana (PP 50,3%). La valoració també juga a favor de Juli Fernández, que és el polític local més valorat (5,8) per davant d'Albert Gómez (5,6) i Josep Piferrer (5,5).