S'amplia el termini de matriculació per obtenir més alumnes per al Baldiri Reixach

?Almenys tres famílies que havien sol·licitat el centre com a segona o tercera opció han manifestat la voluntat d'inscriure-hi els seus fills per cursar-hi P-3 el proper curs ?L'objectiu és aconseguir deu alumnes per poder mantenir la segona línia de P-3

17.06.2017 | 01:25

El delegat d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, va comunicar ahir a la directora de l'escola Mossèn Baldiri Reixach de Sant Feliu de Guíxols, Carmen Gros, i a l'alcalde, Carles Motas, una ampliació del període de matriculació dels alumnes de P-3 per al proper curs per intentar que hi hagi més infants, de manera que s'arribi a una xifra que permeti conservar la segona línia d'aquest curs, que actualment té 20 matriculats. Polanco va afegir que hi ha hagut algunes famílies que havien sol·licitat el Baldiri Reixach com a segona o tercera opció i que han expressat la seva disposició a anar a aquest centre –malgrat que havien entrat en la primera opció que havien demanat–. El delegat d'Ensenyament va posar sobre la taula la xifra de 30 alumnes perquè el col·legi tingui dos grups de P-3, que tindrien 15 nens cadascun, i encara quedarien 14 places lliures per complir la ràtio de 22 per línia que té el Baldiri Reixach com a centre d'alta complexitat.

La xifra que tenia l'escola sobre la taula abans del canvi d'Ensenyament de la ràtio d'alumnes de P-3 era que el Baldiri Reixach tindria 34 alumnes: 20 que l'havien demanat com a primera opció i 14 que hi haurien anat perquè no entraven a la primera opció. El pas de 19 a 25 –aquesta és la ràtio general– va descartar aquesta solució perquè tothom va entrar a la primera opció i va portar Ensenyament a eliminar la segona línia de P-3 al centre del Sot dels Canyers perquè només tenia 20 inscripcions. Ara, davant la possibilitat que «quatre o cinc» famílies hagin manifestat la seva voluntat d'anar al Baldiri Reixach tot i no ser la primera opció ha portat Ensenyament a ampliar la matrícula fins el divendres 30 de juny perquè el centre aconsegueixi arribar a les 30 matriculacions de P-3.

La tasca per arribar a aquesta trentena d'infants de P-3 al Baldiri Reixach correspon a la direcció del centre, a l'inspector d'Ensenyament i a la bona voluntat de les famílies, ja que totes han pogut portar els seus fills al centre que van triar com a primera opció –només un infant ha hagut d'anar a la segona opció–. Un dels atractius que poden trobar-hi les famílies per portar-hi els fills és que, si es fan les dues línies amb 30 alumnes, cada classe en tindrà 15, una xifra menor a les que tenen els altres centres i, per tant, tindran una major atenció i dedicació del professorat.

Tant l'alcalde com la directora del centre van mostrar la seva satisfacció per l'intent d'Ensenyament de corregir la supressió d'una de les dues línies de P-3 del centre. Motas va reconèixer «la voluntat d'esmena de l'error inicial» del Departament i va confiar que apareixeran aquests deu alumnes per al Baldiri Reixach. Carmen Gros va afegir que «esperem que aquestes famílies que havien demanat la nostra escola com a segona o tercera opció hi puguin accedir i que puguem mantenir la segona línia de P-3».

El claustre del centre defensa la segona línia com una eina inicial i essencial d'integració de molts alumnes del barri, fills d'immigrants, ja que tenen l'oportunitat de relacionar-se –per primera vegada en molts casos– amb altres infants de cultura diferent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Des de Zamora, el primer llibre sobre el claustre del Mas del Vent

José María Sadia recull nous testimonis quan es compleixen cinc anys del seu «descobriment»

Confiscats a Palamós 6 quilos de gamba vermella i 1,3 kg de besuc que no havien passat cap control sanitari

Confiscats a Palamós 6 quilos de gamba vermella i 1,3 kg de besuc que no havien passat cap control sanitari

Els fets van passar dimecres quan es va interceptar un particular que volia endur-se la mercaderia...

Ensenyament diu que Vall-llobrega tindrà nova escola en tres anys i mig

L'AMPA reclama que, mentrestant, s'acondicionin les aules, que estan en barracons des de fa 12 anys

Els firaires volen pressionar l´EMD de l´Estartit amb una manifestació

Els firaires volen pressionar l´EMD de l´Estartit amb una manifestació

Han demanat permís per fer-la demà a les 11 del matí amb una marxa lenta de vehicles a l'entrada...

Un incendi obliga a tallar la C-31 a Platja d´Aro

Un incendi obliga a tallar la C-31 a Platja d´Aro

Tres helicòpters i tres vehicles de Bombers han estabilitzat un foc que s'ha produït prop de...

Ensenyament construirà una nova escola a Vall-llobrega

Ensenyament construirà una nova escola a Vall-llobrega

S'estima que el nou centre sigui una realitat d'aquí a tres anys i mig, per això l'AMPA ha demanat...

Enllaços recomanats: Premis cinema