El delegat d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, va comunicar ahir a la directora de l'escola Mossèn Baldiri Reixach de Sant Feliu de Guíxols, Carmen Gros, i a l'alcalde, Carles Motas, una ampliació del període de matriculació dels alumnes de P-3 per al proper curs per intentar que hi hagi més infants, de manera que s'arribi a una xifra que permeti conservar la segona línia d'aquest curs, que actualment té 20 matriculats. Polanco va afegir que hi ha hagut algunes famílies que havien sol·licitat el Baldiri Reixach com a segona o tercera opció i que han expressat la seva disposició a anar a aquest centre -malgrat que havien entrat en la primera opció que havien demanat-. El delegat d'Ensenyament va posar sobre la taula la xifra de 30 alumnes perquè el col·legi tingui dos grups de P-3, que tindrien 15 nens cadascun, i encara quedarien 14 places lliures per complir la ràtio de 22 per línia que té el Baldiri Reixach com a centre d'alta complexitat.

La xifra que tenia l'escola sobre la taula abans del canvi d'Ensenyament de la ràtio d'alumnes de P-3 era que el Baldiri Reixach tindria 34 alumnes: 20 que l'havien demanat com a primera opció i 14 que hi haurien anat perquè no entraven a la primera opció. El pas de 19 a 25 -aquesta és la ràtio general- va descartar aquesta solució perquè tothom va entrar a la primera opció i va portar Ensenyament a eliminar la segona línia de P-3 al centre del Sot dels Canyers perquè només tenia 20 inscripcions. Ara, davant la possibilitat que «quatre o cinc» famílies hagin manifestat la seva voluntat d'anar al Baldiri Reixach tot i no ser la primera opció ha portat Ensenyament a ampliar la matrícula fins el divendres 30 de juny perquè el centre aconsegueixi arribar a les 30 matriculacions de P-3.

La tasca per arribar a aquesta trentena d'infants de P-3 al Baldiri Reixach correspon a la direcció del centre, a l'inspector d'Ensenyament i a la bona voluntat de les famílies, ja que totes han pogut portar els seus fills al centre que van triar com a primera opció -només un infant ha hagut d'anar a la segona opció-. Un dels atractius que poden trobar-hi les famílies per portar-hi els fills és que, si es fan les dues línies amb 30 alumnes, cada classe en tindrà 15, una xifra menor a les que tenen els altres centres i, per tant, tindran una major atenció i dedicació del professorat.

Tant l'alcalde com la directora del centre van mostrar la seva satisfacció per l'intent d'Ensenyament de corregir la supressió d'una de les dues línies de P-3 del centre. Motas va reconèixer «la voluntat d'esmena de l'error inicial» del Departament i va confiar que apareixeran aquests deu alumnes per al Baldiri Reixach. Carmen Gros va afegir que «esperem que aquestes famílies que havien demanat la nostra escola com a segona o tercera opció hi puguin accedir i que puguem mantenir la segona línia de P-3».

El claustre del centre defensa la segona línia com una eina inicial i essencial d'integració de molts alumnes del barri, fills d'immigrants, ja que tenen l'oportunitat de relacionar-se -per primera vegada en molts casos- amb altres infants de cultura diferent.