Mig centenar de persones relacionades amb la gestió dels parcs naturals de Catalunya es van trobar a Torroella de Montgrí en una intensa jornada de treball per intercanviar experiències i aprofundir en aspectes relacionats amb l'aplicació de la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) i el producte local.

Entre els assistents hi havia responsables polítics i tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat, presidents de les juntes i directors de parcs, alcaldes, regidors, membres de la Comissió Permanent del Parc i representants d'empreses i del sector turístic.

Es tracta de la primera trobada d'aquest tipus que reuneix els principals gestors d'espai naturals de Catalunya, amb l'objectiu de fomentar el treball en xarxa i posar en comú reptes de futur.

La jornada s'estructurava en dues parts. La trobada va comptar amb una visita a una empresa de producció de sucs de poma, sidra i altres derivats de poma i un camp d'arròs de l'Estany de Pals. També es va visitar la Pletera i un recorregut en vaixell per les Medes i la costa del Montgrí.