Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una banda dedicada a fer explotar caixers automàtics. La policia els implica en el robatori que va tenir lloc el 14 de maig a Pals. D'aquest, se'n van endur 27.000 euros.

Segons els Mossos, el grup criminal, de quatre persones, ha aconseguit sostreure més de 100.000 euros amb aquesta pràctica. El seu modus operandi consistia a fer explotar les caixes després de barrejar diferents gasos inflamables, i les explosions eren tan violentes que en el robatori de Pals la porta d'una caixa de trànsit va volar 30 metres.

A Pals, l'explosió va ser tan forta que el caixer va acabar fora de la sucursal i l'ona expansiva va destrossar totalment el caixer, els vidres i un negoci adjacent.

Es dona el cas que el líder del grup és un vell conegut dels Mossos: l'havien detingut el 2013 i 2015 per accions delictives de la mateixa naturalesa. Als quatre detinguts se'ls considera autors materials de dos robatoris amb força a entitats bancàries a l'Hospitalet de Llobregat i a Pals.

Són quatre homes de nacionalitat espanyola, italiana i equatoriana. Els Mossos també els imputen els delictes de tinença d'explosius i danys agreujats pels desperfectes provocats en les explosions, a més dels robatoris de diversos vehicles que posteriorment feien servir en les seves accions.

Un cop detinguts, els quatre homes van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Hospitalet el 16 de juny. El jutge va decretar l'ingrés a presó per a tres dels arrestats i llibertat amb càrrecs per a l'altre.