Ensenyament construirà una nova escola a Vall-llobrega

S'estima que el nou centre sigui una realitat d'aquí a tres anys i mig, per això l'AMPA ha demanat que es facin "millores urgents" a l'actual

24.06.2017 | 12:34
Ensenyament construirà una nova escola a Vall-llobrega

El Departament d'Ensenyament s'ha compromès a construir una nova escola a Vall-llobrega (Baix Empordà). La notícia arriba després de constants demandes i mobilitzacions de tota la comunitat educativa del municipi, així com dels diferents grups polítics del consistori. Tot i això s'estima que hauran de passar uns tres anys i mig abans que els alumnes puguin gaudir del nou centre. Per això, l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) ha demanat al departament que es facin "millores estructurals urgents" a l'escola actual, entre les quals hi ha la insonorització del menjador, condicionar la sala de mestres, o arreglar les goteres i les filtracions que hi ha en algunes aules.

Després de dotze anys de promeses, la comunitat educativa de Vall-llobrega ha aconseguit arrencar un compromís ferm d'Ensenyament perquè construeixi una nova escola en aquesta localitat. En una reunió amb representants de l'AMPA, de la direcció del centre i de l'ajuntament, el director dels serveis territorials a Girona, Josep Polanco, va informar del compromís de la Generalitat.

La trobada va servir també perquè els representants de l'Ajuntament de Vall-llobrega i la comunitat educativa reclamessin millores a l'actual centre. I és que la futura escola no serà una realitat fins d'aquí uns tres anys i mig, es calcula. En concret, s'estima que poden passar set mesos fins la licitació del projecte, sis més per l'adjudicació, un any per la redacció i entre un i dos per la construcció.

L'AMPA de l'escola s'ha mostrat "satisfeta" perquè finalment s'hagi pogut desencallar una problema que fa temps que estava sobre la taula, però també per la política del departament de permetre intervenir tots els actors en la redacció del projecte de la futura escola.

El centre fa dotze anys que funciona en barracons i la Generalitat va arribar a licitar i adjudicar el projecte de construcció el 2010. Però la crisi econòmica i les retallades van aturar-ho tot. Farts dels incompliments, els afectats van decidir mobilitzar-se el passat 28 d'abril tallant la carretera C-31 al seu pas pel municipi. L'acció va ser sonada perquè es tracta d'una via molt transitada ja que connecta l'interior amb la Costa Brava.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema