El Consell Comarcal del Baix Empordà ha iniciat un nou servei de gestió de prevenció d'Consell Comarcal del Baix Empordàincendisadreçat als ajuntaments de la comarca. Aquest servei, que compta el suport de la Diputació de Girona i del Departament d'interior, té per objectiu executar i mantenir les franges de prevenció d'incendis de nuclis i urbanitzacions als municipis.

Es tracta d'un servei global on s'inclouen des de les notificacions als veïns, les sessions d'informació, les memòries valorades i els projectes executius, fins als tràmits de contractació i execució de les franges i el seu posterior manteniment.

Actualment, el servei comarcal ja ha redactat 35 plànols de delimitació de franges de prevenció dels municipis de la comarca, i ha redactat les memòries valorades del municipi de La Pera i de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. La voluntat de l'ens és que en els propers mesos es continuï fent valoracions per arribar a la tardor i licitar ja els treballs de neteja de les franges. En aquestes darreres setmanes s'han fet diverses sessions informatives als veïns de La Pera, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l'Heura, Serra de Daró, Albons, Parlavà i Palau-sator, amb gran afluència de ciutadans interessats en la matèria.

El servei de gestió de prevenció d'incendis forestals preveu, a partir del mes de setembre, seguir amb aquestes sessions informatives i ja poder executar les franges.