Les obres de la ronda nord de Palafrugell, que permet completar el vial de circumval·lació del nucli urbà, han acabat aquesta setmana i ja està oberta a la circulació. Les obres es van iniciar el passat mes de novembre i han tingut un cost de 663.000 euros, segons fonts municipals. El nou vial disposa d'un traçat de prop de 500 metres i transcorre, en la seva major part, per terrenys del terme municipal de Begur. Amb la seva obertura es completa l'anella de circumval·lació del nucli urbà de Palafrugell. L'actuació permet alliberar l'afluència de trànsit que suportaven fins a la data els carrers de Pals i de Manufactures del Suro.

Fruit del conveni signat entre els ajuntaments de Palafrugell i de Begur aquesta infraestructura viària ha estat finançada íntegrament pel municipi palafrugellenc, que també s'ha fet càrrec de les indemnitzacions derivades de l'obtenció dels terrenys per on passa el vial.

El vial té una calçada de set metres d'amplada amb un carril en cada sentit de circulació. Pel costat nord disposa d'un passeig per a vianants de dos metres d'amplada i un carril bici d'1,80 metres, protegit de l'àmbit del trànsit de vehicles. En el parterre del costat nord, se situa l'enllumenat del vial.

El projecte també contempla la plantació d'arbrat d'espècies ben adaptades a les característiques climàtiques de la zona i d'altres i diversos elements de jardineria, amb la corresponent xarxa de reg. Pel que fa referència al mobiliari urbà s'ubica en el costat nord del creuament del nou vial amb el camí de Can Frigolet i en la trobada amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol, amb bancs de fusta tropical per a intempèrie i papereres metàl·liques.

El traçat connecta l'encreuament dels carrers de la Metal·lúrgia i de la Indústria del sector industrial de Palafrugell, entrant en terrenys del terme municipal de Begur i passant pel sud de la masia de Can Frigolet, fins connectar amb la rotonda de la plaça de Miquel Martí i Pol de Palafrugell.