Ensenyament ha fet marxa enrere i mantindrà la segona línia de P3 a l'escola Baldiri Reixach, situada al barri de Vilartagues de Sant Feliu de Guíxols. Davant l'oposició del Consell Escolar Municipal, que es resistia a què l'escola perdés el grup el curs 2017-2018, el Departament va decidir que fossin les mateixes famílies les que ho decidissin.

Per això, Ensenyament va obrir un període de matriculació extraordinari al municipi, que va durar dues setmanes. Fins divendres passat, aquells pares que volguessin dur els seus fills al Baldiri Reixach (tot i haver-lo escollit en segona, o fins i tot, tercera opció) podien modificar la matrícula i inscriure'ls al centre.

Des de l'Ajuntament i la direcció, s'havien comptabilitzat una desena de famílies que estarien disposades a fer el pas. Finalment, els pares de cinc alumnes han decidit inscriure els seus fills a l'escola de manera voluntària. I això, com va precisar ahir el director dels serveis territorials d'Ensenyament, Josep Polanco, ja permet que l'escola mantingui la segona línia de P3. Aquest darrer curs, Ensenyament va declarar el Baldiri Reixach com a centre de màxima complexitat. Això suposa que la ràtio d'alumnes per aula sigui d'un màxim de 22 (davant la resta d'escoles de Sant Feliu de Guíxols, que poden arribar fins als 25).

Com que a mitjans juny, quan es va obrir el període de matriculació extraordinari, ja hi havia 20 nens inscrits per fer P3, ara amb les cinc noves matriculacions la segona línia queda garantida. Josep Polanco ja va avançar que el Departament «garantirà els recursos» que necessiti el centre (tant pel que fa a les aules d'infantil com aquells que els corresponen per ser de màxima complexitat.

A més, el director territorial d'Ensenyament va explicar que els grups de P3 al Baldiri Reixach quedaran oberts per atendre la «matrícula viva»; és a dir, aquelles noves inscripcions que hi pugui haver durant els mesos d'estiu o bé al llarg del curs escolar. Decidir quants alumnes tindrà cada grup correspondrà ara a la direcció del centre.