Part de la platja de la urbanització els Griells, a l'Estartit, s'ha tornat a quedar sense sorra a causa de l'acció del mar. Una situació que normalment es repeteix cada any a l'hivern a causa dels temporals, però que enguany s'ha produït a l'estiu i quan tot just acaba de començar la temporada turística.

«Als veïns i als negocis de la zona aquesta situació ens fa molt mal», va explicar ahir una de les residents de la zona, Pilar Ullastres, qui va precisar que l'aigua «s'ha menjat un tall de platja molt gros». «Pensàvem que la sorra aguantaria fins al final de l'estiu, però ha tornat a repetir-se la situació de sempre i per la temporada és fatal», va lamentar aquesta veïna.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, ha precintat dues de les escales d'accés a la franja costanera com a mesura de seguretat preventiva. «No hi ha cap risc, ni cap perill perquè no hi ha hagut cap despreniment.

Ho fem per evitar que algú baixi i es trobi de cop a l'aigua», va explicar la regidora de gestió costanera i platges, Sílvia Comas.

En aquest sentit, la regidora va recordar que el mes de juny, el consistori va portar part de la sorra acumulada a la platja de l'Estartit a aquesta urbanització.

«La vam abocar als Griells i no ha durat ni un mes», va lamentar Comas qui va assenyalar que a causa d'aquesta situació, el tram afectat s'ha de travessar pel passeig.

«Des de l'Ajuntament seguim en converses amb l'Estat per trobar la solució definitiva al problema», va ressaltar la regidora, qui va afegir que comunicaran a Costes l'estat en què es troba actualment la platja de Griells per «mirar si s'hi posa sorra».

I és que el mes de març passat, Costes de l'Estat es va comprometre a donar «prioritat» a la resolució d'aquesta problemàtica.

Ho va fer en una trobada entre el subdirector General per la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz i la delegació de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de l'Estartit. Durant la reunió, Muñoz va explicar que ja disposaven de l'estudi elaborat pel Centre d'Experimentació i Estudis d'Obres Públiques (Cedex), que analitza les dinàmiques marines i la problemàtica que afecta la platja i el passeig de Griells i planteja les accions que poden fer-se per revertir la situació o minimitzar-la. Costes també es va comprometre a valorar els estudis que van redactar, per una banda, els tècnics de l'Associació de Veïns dels Griells i, per l'altra, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per encàrrec del Club Nàutic Estartit (CNE), per a la recuperació de la façana litoral.