L'Ajuntament de Palamós realitzarà un estudi sobre les marquesines -estructures fixes- que restaurants de la vila utilitzen com a terrasses, i que des de fa anys es poden veure al passeig o a la planassa. Fonts municipals han concretat que aquesta anàlisi, que es farà a totes les marquesines del municipi, comptarà amb la participació de totes les parts, també els restauradors i, arran de la qual, es decidirà quines actuacions s'han de fer per millorar-les o modificar-les. Aquesta és l'explicació de l'Ajuntament després que des del sector s'hagi expressat el temor que la corporació tingui intenció de retirar aquestes estructures fixes que molts establiments utilitzen per la terrassa, i les quals els permet tenir-la funcionant també a l'hivern.

El portaveu de la patronal Fecasarm, Joaquim Boadas, ha recordat sobre aquest aspecte que les terrasses -amb les marquesines- són una part molt important del negoci de la restauració al municipi, sobretot per als establiments de petites dimensions, que espremen la part que queda al carrer.

Precisament, la Fecasarm ha promogut la constitució de l'Associació de Tavernes, Restaurants i Oci nocturn de Palamós, fundada aquest dijous amb 35 locals adherits, si bé confia a arribar a la seixantena en els propers dies, ha concretat Boadas. L'assumpte de les marquesines és a llarg termini, però el sector també té preocupacions immediates, ha concretat el portaveu de la Fecasarm, com és l'aplicació l'ordenança reguladora de la via pública, en la seva afectació a les terrasses. Segons Joaquim Boadas, l'Ajuntament actua d'una manera «molt rígida» en l'aplicació d'una ordenança que qualifica de «restrictiva». La normativa va ser aprovada el 2013 i, segons Boadas, ofega econòmicament el sector.

El portaveu de Fecasarm afirma que l'Ajuntament recapta una quantitat important de diners de les terrasses per l'ocupació de la via pública, però els hostalers «no reben res a canvi, només denúncies, el que no és acceptable de cap manera». Per aquest motiu, la nova associació reclamarà a l'alcalde Lluís Puig «canvis normatius urgents en la regulació de les terrasses i dels horaris».