L'equip de govern de Palamós (ERC i CiU) ha aconseguit, al segon intent, aprovar el conveni amb l'Ajuntament de Vall-llobrega que tanca la disputa del circuit de motocròs que ha enfrontat els dos consistoris els darrers anys. Malgrat que al ple hi va haver un vot més en contra respecte de la primera votació, el conveni va prosperar perquè l'expedient anava acompanyat d'un informe jurídic que justifica que aquest acord es podia aprovar amb majoria simple, de manera que no calia l'absoluta. Així, si al ple del juny la votació va ser de vuit vots a favor (del govern), sis en contra (del PSC) i la resta abstencions (Junts per Palamós i Sant Joan, la CUP i el PP) i, per tant, no hi va haver la majoria absoluta que es requeria; en el de juliol el conveni va tirar endavant amb l'argument que la majoria simple era suficient, de manera que la proposta va tenir novament els vuit vots a favor del govern, set en contra del PSC i JxPSJ (aquest darrer va canviar el vot respecte del juny per mostrar el seu rebuig al canvi de criteri de la votació, va informar Ràdio Palamós) i la resta, abstencions.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Pallí, va argumentar el canvi en la modalitat de la votació en el fet que ho permet la normativa en aquest tipus de conveni i va insistir que és un acord que «no ens hipoteca i que ens permet arribar a un final amistós» d'aquesta disputa, que va motivar que l'Ajuntament de Vall-llobrega interposés dos contenciosos administratius per la concessió de les llicències al promotor del circuit de motocròs, que ja està tancat. Arran de l'aprovació del conveni, Vall-llobrega es compromet a retirar-los.

Pallí va insistir que amb el conveni «no hi ha guanyadors ni perdedors ja que no es discuteix si les llicències estaven mal donades». A més, «el més lògic era intentar arribar a una entesa cordial amb Vall-llobrega, sobretot quan el motiu de la disputa ja no existeix». La principal queixa de Vall-llobrega era que el circuit de motocròs s'ubicava a escassos metres d'un nucli d'aquest municipi, la Portalada, al qual causava molèsties.

La portaveu del PSC a Palamós Teresa Ferrés, que ja havia criticat anteriorment el conveni perquè entén que l'Ajuntament renuncia a la seva sobirania sobre el municipi, va queixar-se de nou de la manca de diàleg del govern amb l'oposició.