Reobert el conflicte laboral a la residència geriàtrica Surís de Sant Feliu de Guíxols

La gerència entén que els correspon la part proporcional de la paga doble d'estiu d'un semestre mentre que UGT defensa que han de cobrar la totalitat d'un any

17.07.2017 | 18:55
Pla general dels representants sindicals i alguns treballadors de l´asil Surís, amb l´acord signat, el 16 de febrer del 2017

L'import de la paga doble d'estiu, la primera que cobren des que es va concloure un acord judicial el mes de febrer, ha reobert el conflicte laboral a la residència asil Surís de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Amb l'aplicació del nou conveni, sindicats i gerència fan interpretacions oposades del seu contingut. UGT entén que la paga del mes de juny s'hauria d'haver abonat en la seva totalitat apel·lant a l'article 21 del nou conveni. Per contra, els responsables de la fundació pública que gestiona el centre considera que només tenen dret a percebre la part proporcional d'un semestre. "La gestora i el consistori estan tractant la plantilla com si l'inici de la seva vida laboral en aquesta empresa fos l'1 de gener del 2017", afirmen. Per aquesta raó denuncien que la pràctica és un "abús de dret".

El 16 de febrer d'aquest any es va firmar un acord judicial entre el comitè d'empresa i la gerència de la fundació Guíxols Surís. Just ara fa un any, el juliol del 2016, demanaven que els sous i el conveni s'equiparés amb el que regia a la residència i centre de dia Guíxols Gent Gran, també del municipi. Un fet que es va aconseguir aquest mes de febrer amb un acord a les portes de la celebració d'un judici.

Ara però s'ha tornat a obrir una nova disputa entorn a la paga laboral del mes de juny. El canvi de conveni laboral ha fet que el personal hagi rebut només la meitat de la paga. Això es deu, segons la gerència, a que el nou conveni fa els càlculs proporcionals en base a tot l'any anterior cotitzat i no dels darrers sis mesos com passava fins ara. Un fet amb el qual no està d'acord el comitè d'empresa que ja ha decidit denunciar-ho al Tribunal Laboral de Catalunya.

Davant d'això, UGT qualifica la decisió com un "abús de dret". "Tant un conveni com l'altre preveuen el dret dels treballadors a cobrar l'import d'una paga sencera, sense que el fet que l'empresa apliqués i reconegués aplicar un mal conveni pugui suposar una minva de les retribucions de la plantilla", asseguren en un comunicat.

Dues residències públiques a Sant Feliu

L'asil Surís compta amb una cinquantena de treballadors que atenen 64 avis. És de dimensions més reduïda que l'altre geriàtric, amb una setantena d'empleats per a 90 usuaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Imatge d'arxiu de la desurbanització de la Pletera.
Torroella presenta el seu model de desenvolupament sostenible a la UdG

Torroella presenta el seu model de desenvolupament sostenible a la UdG

Hi exposarà les actuacions de regeneració dels sistemes litorals de les darreres dues dècades

El PSC de Sant Feliu rebutja assistir al ple de suport al referèndum

El PSC de Sant Feliu rebutja assistir al ple de suport al referèndum

Els dos partits socis de govern dels socialistes, ERC i TSF, van tirar endavant la seva convocatòria

Avui arrenca el cap de setmana de la Fira de Pirates i Corsaris a l´Estartit

L'esperat i gens temut desembarcament pirata a la Platgeta de l'Estartit donarà el tret de...

El Club Alpí Palamós obre les 11es Jornades de Muntanya i Natura

El Club Alpí Palamós va encetar ahir al vespre una nova edició de les...

Porten menjar i beure als tripulants del vaixell C-Star, que continua ancorat davant de Palamós

Porten menjar i beure als tripulants del vaixell C-Star, que continua ancorat davant de Palamós

Una barca de Salvament Marítim, amb cooperants de la Creu Roja, ha subministrat aliments de...

L´EMD de l´Estartit estudia minimitzar el soroll de la zona de bars nocturns

L´EMD de l´Estartit estudia minimitzar el soroll de la zona de bars nocturns

Els mesos de juliol i agost s'ha realitzat un pla de seguretat especial a la plaça del Timó

Enllaços recomanats: Premis cinema