Carta dirigida als ciutadans de l'Estartit: des de l'Associació de Firaires de les Comarques Gironines ens adrecem a tots vostès per donar la informació del motiu de no instal·lar les atraccions per la Festa Major de l'Estartit.

Despres de vàries reunions des del passat mes de novembre amb els representants de l'EMD el senyor Genís Dalmau i el senyor Artur Mas, i davant la seva negativa a poder instal·lar les atraccions a la zona de l'aparcament de la platja com en els darrers 25 anys, sense poder negociar ni dies, ni horaris, ni eliminar música ni sorolls per part del nostre col·lectiu, és a dir, per la seva part ha sigut un rotund NO a poder muntar les atraccions a la platja. L'única opció que ens ha donat l'EMD és la d'instal·lar les atraccions a l'aparcament d'autobusos de l'entrada de la població, un espai insuficient per a totes les atraccions que hi havia a l'aparcament de la platja. Parlem d'una retallada d'un 60% de les atraccions en aquest nou espai, ja que no hi ha els suficients metres. Davant la impossibilitat de negociar cap solució per poder muntar totes les atraccions en una altra ubicació per part de l'EMD, donem per finalitzats els nostres intents d'apropar opinions amb el senyor Genís Dalmau i fem saber el nostre malestar i alhora la nostra impotència davant aquest tracte dictatorial que ha rebut el nostre col·lectiu.

La Festa Major de l'Estartit es quedarà, malauradament, sense les nostres atraccions aquest any. Possiblement a l'EMD, contents per la nostra posició de no instal·lar, però possiblement per a molts infants de l'Estartit i rodalies, una situació trista ja que no hem d'oblidar que una festa major sense «caballitos» mai pot ser una bona festa major.

Demanem ens entenguin tots vostès, ciutadans de l'Estartit, que no tenim altra opció aquest any. Esperem poder visitar el proper any la seva població amb els nostres «cavallets» i demanem disculpes a tot aquell ciutadà que es vegi afectat per la nostra no participació aquest any.