Els grups municipals d'Esquerra Republicana i Avancem-MES han demanat a l'equip de govern de Calongeque no inclogui al proper ple municipal que s'ha de celebrar demà l'expedient segons el qual s'acorda amb l'empresa Sorea . ERC i Avancem MES reclamen més transparència i conèixer tots els detalls abans de tirar endavant la proposta. Si bé no apareix en cap punt de l'ordre del dia, pot ser que l'equip de govern l'inclogui com a assumpte urgent.

Representants d'ERC i Avancem-MES van assistir a una reunió mantinguda amb Sorea on els responsables de l'empresa van presentar el nou model de comptadors de telemesura que tenen la intenció d'instal·lar al municipi calongí. No obstant això, els dos grups tenen «seriosos dubtes sobre aquesta implementació i, per això, demanem que se'ns faciliti còpia de les parts del contracte entre l'Ajuntament i Sorea». Segons els va comentar l'alcalde, al document s'hi contempla la viabilitat del canvi de comptadors.

D'altra banda, ERC i Avancem MES també demanen l'informe tècnic i econòmic presentat a l'Ajuntament i que, segons l'empresa, va obtenir la conformitat dels serveis tècnics i econòmics per poder implementar el canvi; documentació sobre els costos que l'empresa haurà d'assumir per la compra, formació dels treballadors i instal·lació dels comptadors.

Els dos grups municipal, a l'oposició, consideren que l'Ajuntament hauria de tenir aquesta documentació per haver acceptat la proposta presentada per Sorea; i afegeixen que l'Ajuntament també els hauria d'entregar altra documentació que cregui oportú per resoldre els dubtes generats.

Es triplica el manteniment

El canvi dels 12.000 comptadors d'aigua actuals per comptadors de telemesura suposarà que cada usuari passi de pagar 5 euros cada any de manteniment a 13 euros, han concretat les dues formacions de l'oposició calongina. D'altra banda, ERC i Avancem MES també recorden que l'acord es fa sense contractació pública. «L'empresa ho proposa, ho instal·la i ho cobra», han afirmat els dos grups municipals.