La fase final de la XXI edició de la Beca Xiquet Sabater va celebrar-se ahir a l'Hotel Aigua Blava de Begur, convocada per la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre i la família Sabater de l'Hotel Aigua Blava, i que compta amb la col·laboració de La Caixa i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Els membres del tribunal han escollit Víctor Goitia com a guanyador de l'edició d'enguany, qui destinarà l'aportació de la beca, 3.000 euros, en cursar el European Master in Tourism Management a la Universitat de Girona

El treball del guanyador és una proposta de comercialització del turisme de creuers a la Costa Brava (Port de Palamós). Es tracta d'un projecte que analitza el turisme de creuers a la Costa Brava i que proposa unes línies d'actuació per a la comercialització turística en aquest sector.

Els membres del tribunal han acordat atorgar un accèssit per l'import de 1.000 euros a Sira Vidal, qui els destinarà a cursar també el European Master in Tourism Management a la Universitat de Girona. El seu treball és un estudi de mercat i possible internacionalització cap a Àsia de les comarques de Girona.

La Beca Xiquet Sabater té com a objectiu facilitar l'accés a la formació als estudiants del sector de l'hostaleria i turisme, com a màxima garantia per a la millora de la qualitat de l'oferta turística, alhora que suposa un homenatge permanent a Francesc Sabater i Mécre «Xiquet», que fou president de l'entitat 18 anys i uns dels hotelers més emblemàtics del món hoteler a Espanya.