Sis persones van resultar ferides ahir, dues de les quals de caràcter greu, com a conseqüència d´un accident al seu pas pel terme municipal de la Tallada d´Empordà, al conegut com l´empalme, que uneix la via que va d´Ullà a Verges amb els vehicles que provenen o van a Bellcaire d´Empordà i l´Escala, cosa que provoca un risc elevat de topada. De fet, veïns de diversos municipis de la zona així com els alcaldes del Baix Ter han reclamat millores en aquest punt -i en diverses carreteres del territori-. En aquest sentit, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va anunciar l´octubre de l´any passat que al llarg de 2017 es construiria un giratori en aquesta intersecció.

La col·lisió, de caràcter lateral, va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per un quart de vuit del vespre. Al turisme, hi viatjaven dos adults i tres menors, mentre que a l´autobús hi havia deu persones: el conductor i nou passatgers. Com a conseqüència de la topada, la part frontal inferior de l´autocar va quedar destrossada. La pitjor part se la van endur els ocupants del turisme, el conductor del qual va quedar atrapat i va haver de ser excarcerat pels Bombers. L´home va ser traslladat en estat greu al Trueta. La resta de ferits també van ser evacuats a l´hospital gironí. El copilot del turisme presentava ferides de caràcter greu, mentre que els tres menors que viatjaven amb ells van resultar ferits lleus, com el conductor de l´autobús.

Arran de l´accident, el SEM va mobilitzar un helicòpter medicalitzat, un vehicle d´intervenció ràpida i quatre ambulàncies. Els bombers hi van enviar cinc dotacions, i cinc patrulles dels Mossos d´Esquadra també hi van fer assistència. L´accident va obligar a tallar la carretera en els dos sentits, va informar el Servei Català de Trànsit.

Aquesta intersecció representa un alt risc ja que els vehicles que volen incorporar-se de la carretera de l´Escala i Bellcaire en direcció cap a Ullà i Torroella han de creuar un carril i ficar-se en una d´incorporació, alhora que han de vigilar els vehicles que els poden venir pels dos sentits de la carretera C-31.