Els plens dels ajuntaments de Begur i Palafrugell reunits aquest dimarts a la nit han aprovat el conveni urbanístic que possibilitarà l'execució del tram del carrer Mestre Manel Massoni pendent d'obertura situat al terme municipal de Palafrugell i completar així la xarxa viària del barri de Sant Josep de Begur. El finançament de les obres del nou tram viari, com també el projecte d'obres, serà assumit per l'Ajuntament begurenc. Per la seva banda, el de Palafrugell es compromet a obtenir la disponibilitat dels terrenys.

El barri de Sant Josep, que constitueix un àmbit de sol urbà, té el seu accés d'entrada i sortida per l'avinguda Sant Josep, que constitueix l'estructura principal del barri. Respecte als carrers secundaris, disposats de manera perpendicular, només un, el de Migjorn, connecta per la banda sud amb la xarxa viària de Palafrugell.

La resta, els de Xaloc, Gregal i Mestral, es troben sense sortida, coincidint amb el límit dels termes de Begur i Palafrugell. Amb el nou tram viari, es donarà sortida pel sud a aquests tres carrers. Actualment, la finca és agrícola, però, en part, depèn del desenvolupament futur del sector Sud 1.1 Piverd Est de Palafrugell, han informat fonts de l'Ajuntament begurenc.

Paral·lelament a la millora del trànsit del barri, el govern de Begur també vol actualitzar altres aspectes de l'esmentat barri, destacant l'actual aparcament existent i que també compte amb el punt de recollida selectiva d'escombraries i un parc infantil.

Connectar amb el cementiri

En aquest punt es preveu fer un estudi per millorar els tres serveis existents, deixant clar la necessitat d'acostar la zona infantil al costat del carrer, fer l'entrada al pàrquing per un costat, millorar la disposició dels aparcaments i condicionar millor el punt de recollida. A més, també es vol estudiar la possibilitat de poder obrir el barri per la part de dalt, mirant de connectar-lo amb el cementiri d'Esclanyà, donant d'aquesta manera una altra entrada o sortida a la gent del barri, han afegit les fonts municipals.