Una nova reunió entre capitania marítima de Palamós, convocada des de la Generalitat de Catalunya, va permetre seguir avançant en la troballa de fórmules per minimitzar l'impacte de la reordenació de la nova senyalització de les boies a les platges de Tamariu i Calella de Palafrugell. Aquesta trobada va comptar amb representants del govern de l'Estat, membres de la Generalitat de Catalunya, representants de l'Ajuntament de Palafrugell i les associacions de veïns i amics de Tamariu i Calella.

Fonts de l'Ajuntament palafrugellenc han explicat que un dels nous acords va ser el de desplaçar el canal d'entrada d'embarcacions a la platja del Canadell, alliberant així la zona de la trona, que quedarà fora de l'espai de pas, un element llargament reivindicat des de les associacions de veïns. D'aquesta manera s'han compatibilitzat els usos que vol l'Ajuntament amb les directrius per complir la reglamentació de capitania marítima, han afegit les fonts. Pel que fa al sector de Malaespina, on ara hi ha una sola boia, s'ha acordat posar-n'hi més; però no s'ha pogut desencallar Sant Roc, que no té solució i l'embarcador quedarà inutilitzat inevitablement.

En l'anterior reunió entre les dues administracions, el passat 12 de juliol, es va arribar a l'acord que l'Ajuntament col·locaria en algunes cales elements d'unió entre les boies, concretament un cordill amb suros, que permetrien delimitar-les de manera més clara. Alhora també es va consensuar procedir a la instal·lació d'unes línies de vida, de manera perpendicular a la costa i que permetrien el descans dels banyistes dins de la zona de seguretat.

L'Ajuntament de Palafrugell valora positivament l'acord i la bona predisposició de totes les parts per tal d'assolir-lo. Ara, totes aquestes propostes ja es podran aplicar de manera immediata, just quan comença el mes d'agost, la temporada de més afluència de visitants a les platges, ha destacat l'Ajuntament.

En les últimes setmanes, les associacions de veïns i amics de Tamariu i de Calella de Palafrugell havien manifestat el seu malestar pels canvis en l'abalisament per part de capitania a les zones de banyistes efectuats durant aquesta temporada d'estiu. Pel que fa a Tamariu, la part més sensible de la polèmica, l'entitat ja va recollir més de cinc-centes signatures contra aquests canvis.